GÖRÜNTÜLÜ

Basel'de kadınlardan CPT'ye 1300 mektup

Basel'de kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için CPT'ye 1300 mektup gönderdi.

CPT'YE MEKTUP

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm' hamlesi kapsamında başlatılan kampanyalar İsviçre'de aralıksız olarak sürdürülüyor.

,

Hamle kapsamında Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından CPT'nin sorumluluğunu yerine getirmesi talebiyle startı verilen mektup kampanyasının İsviçre'deki bugünkü durağı Basel kenti oldu.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) çatısı altında çalışmalarını sürdüren kadın meclisleri hafta başından bu yana Lozan, Sion, Zürih, Cenevre ile Aarau kentlerinde toplanan binlerce mektubu CPT'ye gönderdi.

 Ronahî Kadın Meclisi üyeleri Claraplatz Postanesi önünde bir araya gelerek CPT'ye gönderilmek üzere imzalanan 1300 mektubu postaladı. Mektup gönderimi öncesi Ronahî Kadın Meclisi adına Necla Kılıç tarafından bir açıklama yapıldı.

'İMRALI'DA İNSANLIK DIŞI UYGULAMA VAR'

Kürt halkı ve dostlarının CPT'yi görevini yerine getirmesi talebiyle aralıksız olarak yıllardır kampanyalar yürüterek seslerini duyurmaya çalıştığını söyleyen Necla Kılıç, şöyle dedi:

"Biz Basel'de yaşayan Kurdistanlılar olarak sürdürülen kampanya çerçevesinde bugün CPT'ye mektup gönderirken CPT'ye sorumluluğunu bir daha hatırlatmak istiyoruz. Bugün Önderliğimiz üzerinde yürütülen insanlık dışı bir uygulama söz konusu. Önderliğimize yönelik 1998'de devreye konan uluslararası komplonun devamı niteliğinde sürdürülen bu uygulamaya karşı asli sorumluluğunu yerine getirmesi gereken CPT dün olduğu gibi bugün de suskunluğunu sürdürmektedir. CPT'nin tecrit karşısındaki bu tutumunu kabul etmediğimizi buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya dek Kürt kadınları olarak eylemlerimizi her alanda sürdüreceğiz."

Konuşmanın ardından imzalanan 1300 mektup CPT'ye gönderildi.