Batufa Çekdar: Direnişimizi daha da güçlendireceğiz

Özgürlük gerillalarının düşmanın tüm saldırılarını bertaraf edecek güce sahip olduğunu belirten YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Batufa Çekdar, "Direnişimizi daha da güçlendireceğiz ve zafere ulaşacağız" dedi.

Direnişin öncülüğünü yapan YJA Star’ın 2021’de bu sorumluluğunu daha ileri bir aşamaya taşıdığını kaydeden Batufa Çekdar, “YJA Star ve kadın gerillalar olarak özgürlük iddiamız çok büyük olduğu için eylemlerimiz de büyük oluyor” dedi.

YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Batûfa Çekdar, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen YJA Star Komuta Konseyi toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının güçlü, kararlı ve coşkulu bir şekilde sonuçlandığını söyleyen Çekdar, böyle kritik bir süreçte bu toplantının yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Büyük bir mücadelenin ve direnişin yaşandığı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Çekdar, toplantının içeriğine dair şunları söyledi: "2021 yılının başından sonuna kadar YJA Star savaşçıları öncülüğünde büyük kahramanlıklar sergilendi. Bu toplantı, YJA Star güçleri olarak yaşanan direnişi ve kazanımları bir kez daha değerlendirmek, olumlu, olumsuz, başarılı, başarısız, eksik yönlerini ortaya çıkarmak ve direnişi daha büyük bir hamleye dönüştürmek için yapıldı.

Yine toplantıda siyasi, askeri durum tartışıldı, derin analizler yapıldı. YJA Star güçlerinin direnişteki duruşu, gerçekleştirdikleri eylemler geniş bir şekilde değerlendirildi ve tarihi kararlar alındı. Bu kararlar sonucunda 2022 yılı için güçlü planlamalar yapıldı. 2021 yılında yaşanan süreç ve pratikler geniş bir şekilde ele alındı. Kuzey Kürdistan'da gelişen pratikler de değerlendirildi.”

2021 yılında en büyük hedeflerinin devrimci halk savaşının güçlendirilmesi olduğunu ifade eden Batufa Çekdar, “Bakur'da Dersim'den Botan'a, Serhat'tan Mardin'e, Garzan'a kadar her alanda gerillanın mevzisi var. 2021 yılında da Bakur'da işgalcilerin saldırıları aralıksız sürdü. Çünkü 2021 yılı bizim için de tarihi bir yıldı. Büyük hedef ve amaçlarla 2021 yılına girmiştik. En büyük hedefimiz ise devrimci halk savaşının güçlendirilmesi. Şüphesiz direnişin öncülüğünü Bakur'daki güçlerimiz yaptı" diye konuştu.

DÜŞMANIN SALDIRILARINI BERTARAF EDECEK GÜCE SAHİBİZ

YJA Star’ın amaçlarından birinin AKP-MHP faşizmini yıkmak ve bu çerçeve İmralı'daki tecridi sonlandırarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak olduğunu ifade eden Çekdar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Düşman da büyük hedef ve planlar peşindeydi. Kışın hemen başında Garê'ye saldırdı, fakat tarihi bir direnişle karşılaştı. Düşman her yıl olduğu gibi bu yıl da gerillayı bitireceğini, yok edeceğini söyledi. Bu çerçevede hem halkımıza çok büyük baskılar yaptı, hem işgal operasyonlarını aralıksız sürdürdü, hem de vahşi yöntemlere başvurdu.

Bakur'daki direnişte şehadetler de yaşandı. Bu şehadetler düşmanın güçlü olmasından değil, bizim yaşadığımız eksikliklerden dolayı yaşandı. Toplantımızda bu konuyu da genişçe ele aldık. Özgürlük gerillaları düşmanın tüm saldırılarını bertaraf edecek, planlarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Bakur'da şehit düşen arkadaşlarımız düşmana ağır darbeler vurarak şehit düştü. YJA Star güçlerimiz tüm alanlarda direnişteki yerini alarak öncü bir rol oynadı. Bu anlamda Bakur'daki YJA Star güçlerinin duruşu dönemin ruhuna, Dem Dema Azadiyê ye hamlesinin ruhuna layık bir duruştur."

YJA STAR GÜÇLERİ İDDİALI BİR DURUŞ ORTAYA KOYDU

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı YJA Star güçlerinin Cenga Xabur hamlesinde, Metîna ve Heftanîn'de de direnişteki yerini aldığını hatırlatan Çekdar, "YJA Star gerillaları direnişin her alanında en ön cephede savaştı. İddialı ve istikrarlı bir duruş ortaya koydu. Heftanîn'de 3 yıldır işgal operasyonları devam ediyor. Düşman her türlü tekniği kullanarak gerillaya saldırdı. Fakat gerilla güçlerimiz alanlarını terk etmedi, düşmanın olduğu her yerde eylem yaptı. YJA Star güçlerimiz de Heftanîn alanında çok güçlü eylemler gerçekleştirdi. Düşmanı şoka uğratan eylemler hem alandaki arkadaşlarımıza hem de YJA Star güçlerimize büyük bir moral oldu.

ÖZGÜRLÜK İDDİAMIZ BÜYÜK

Metîna'da da düşmanın saldırıları devam ediyor. Metîna'daki YJA Star güçlerimiz de direnişe etkili bir şekilde katıldı. Düşmanın bölgeyi tamamen işgal etme planlarının boşa çıkmasında Medya Savunma Alanlarında direnen gerillaların payı çok fazla. Direnişin öncülüğünü yapan YJA Star, geçtiğimiz sene bu sorumluluğunu daha ileri bir aşamaya taşıdı. YJA Star ve kadın gerillalar olarak özgürlük iddiamız çok büyük olduğu için eylemlerimiz de büyük oluyor. Sadece Bakur ve Başûr'da değil, mücadele verdiğimiz her alanda bu ortaya çıkıyor.

YJA Star güçlerinin farkı da buradadır. YJA Star olarak KJK’nin başlattığı "Kadın kırımına hayır, özgür kadın ve toplumu savunma zamanı" hamlesini sahipleniyoruz. Bu çerçevede direnişimizi daha da güçlendireceğiz ve zafere ulaşacağız. Yaşam felsefemiz özgürlük felsefesidir. Özgürlük felsefesi de şüphesiz başarıyı getirir. Bu yüzden yaşam felsefemiz özgürlük ve başarıdır" şeklinde konuştu.