Berlin'de Cumartesi Anneleri'ne açılan dava protesto edildi

Cumartesi annelerine açılan dava Almanya'nın başkenti Berlin’de protesto edildi.

Berlin Cumartesi Anneleri Dayanışma İnisiyatifi, eylemin 700. haftasında kaybedilenlerin akıbetini sormak için bir araya gelen Cumartesi annelerine polis saldırarak, gözaltına aldığı 46 kişiye dava açılmasını protesto etti.

Eylemde ICAD adına yapılan konuşmada, “Binlerce kaybın, gözaltında kaybedilmenin hesabını vermesi gereken Türk devleti, gözaltında kaybedilmiş yakınlarının akıbetini soranlara 3 yıla kadar hapis cezası vermek istiyor.
İddianameler hazırlanmadan mahkeme tarihi verilmesi Türk yargısının bağımsız değil, taraf olduğu, AKP-MHP faşist bloğunun emrinde olduğunun kanıtıdır” denildi.

Eylemde Cumartesi Annelerinin kısa açıklamaları da okundu: “Elmas Eren, benim oğlum bir karıncayı bile incitmezdi. Bizler de oğlum gibi karıncaya zarar vermeden Galatasaray'da kayıplarımızı aradık. Kime ne yaptık da bize Galatasaray’ı yasakladılar. Ne oğlumdan ne de Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğim."

Solimetz Berlin adına konuşan Bermd Lehman ise" 20 yılı aşkındır annelerin eylemleri sürüyor. Çocuklarının akıbetini soranlara yapılan haksızlıkları kınıyoruz, faşizan baskıları kabul etmiyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra eylem sloganlar ile sona erdi.