Bern’de 'Diktatörün yargılanması için 100 neden' eylemi

Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) 25 Kasım'da startını verdiği “Diktatörün yargılanması için 100 neden 100 bin imza” kampanyası kapsamında İsviçre’nin Bern ve Fribourg kentlerinde imza toplandı.

İsviçre’nin Bern ve Fribourg kentlerinde kadın aktivistler kampanya kapsamında imza topladı.

İsviçre’nin Bern kentinde Mizgin Kadın Meclisi üyesi kadınlar imza topladı.

Kampanyaya ilişkin ANF’ye konuşan Mizgin Kadın Meclisi aktivisti ve Bern CDK Eşbaşkanı Hınar Dilmeç özellikle kadın ve gençlere kampanyanın başarıya ulaşması için katılım ve destek vermesi çağrısında bulundu.

Dilmeç, “Erdoğan diktatörlüğünün durdurulması ancak direnişin yükseltilmesinden geçer. Özellikle kadın ve gençler olmak üzere herkese çağrım kampanyaya katılım sağlayarak destek versinler” dedi.

25 Kasım'dan bu yana kampanyanın sonuca ulaşması için alanlarda olmayı sürdüren Mizgin Kadın Meclisi aktivisti Rabia Baldedemir ise şöyle konuştu: “25 Kasım'dan bu yana pandemi kısıtlamaları altında imza kampanyamızı sürdürüyoruz. Diktatörün yargılanması kapsamında İsviçrelilere bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Olumlu tepkilerle bizlere destek sunuyorlar. 

Erdoğan faşist rejiminin kadın kırımı üzerinden yürüttüğü politikalara karşı alanlarda olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”