Bern’de şehitler anıldı

Kürdistan’ın farklı yerlerinde ve farklı tarihlerde şehit düşen HPG ve YJA Star gerillaları İsviçre’nin Bern kentinde anıldı.

4 Ekim günü Dersim’in Pülümür ilçesinde şehit düşen PKK Merkez Komitesi, HPG ve YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Çiçek Botan (Hacer Kaya), 11 Kasım 2017’de Şırnak’ta şehit düşen PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Botan Saha Komutanlarından Delal Amed (Hülya Eroğlu), 30 Eylül 2018’de Bagok’ta şehit düşen YJA Star Komutanlarından Medya Mawa (Emine Kaya), 27 Ekim 2017’de Zap’ta şehit düşen YJA Star Komutanlarından Piroz (Menice Öğreç), 24 Eylül 2019’da Amed’de şehit düşen Evin Rizgar Amed (Nevin Güngörmüş) ile 22 Temmuz 2019’da Bingöl’de şehit düşen Erzurum Eyaleti Komutanı Şevîn Bingöl (Hülya Kül) şahsında düzenlenen anma saygı duruşu ile başladı.

İsviçre Kürt Kadın Birliği (YJK-S) çağrısıyla yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla Bern Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezinde gerçekleştirilen anmanın açılış konuşması İsviçre Şehit Aileleri Komitesi tarafından yapıldı.

Açılıştan sonra ise Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) aktivisti Döne Güzel söz aldı. PKK’nin bir şehitler partisi olduğu söyleyen Güzel, “PKK’nin direnişi bugün Kürdistan sınırları aşarak uluslararası bir direnişe ulaşmıştır. Bizler şehitlerimizin bırakmış olduğu bu onurlu mücadeleyi zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

YJK-S aktivistinin konuşması ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehitlere ilişkin yaptığı bir değerlendirme sinevizyon olarak gösterildi.

Anma “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.