Biel'de Efrîn’de kaybedilen ve katledilen kadınlar için eylem

İsviçre’nin Biel kentinde işgalci ve katliamcı Türk devletinin Efrîn’i işgali sonrası katlettiği ve kaçırdığı kadınların akıbetini sormak için eylem yapıldı.

İşgalci ve katliamcı Türk devletinin Efrîn'i işgali sonrası bölgede yürüttüğü kirli politikaları sonucu desteklediği çeteler eliyle kaybedilen ve kaçırılan kadınların akıbetini sormak amacıyla İsviçre'nin Biel kentinde bir eylem düzenlendi.


Centralplatz’da Women Defend Rojava tarafından düzenlenen eylemde bir ağaca çeteler eliyle köleliğe zorlanan, katledilen ve kaçırılan kadınların isimleri asıldı.

Women Defend Rojava aktivistleri tarafından yapılan konuşmada “DAİŞ zihniyeti bugün Türk devletinin desteklediği çeteler eliyle sürmektedir. Tüm dünyanın gözü önünde kaçırılan bu kadınlar köle pazarlarında satılmaya devam etmektedir. Bu bir insanlık suçudur. Bizler kız kardeşlerimizin akıbetlerini öğrenmek ve başta Türk devlet başkanı Erdoğan olmak üzere tüm sorumluların uluslararası mahkemede yargılanmasını talep etmek için eylemlerimizi sürdüreceğiz” denildi.

Arin Mirkan Kadın Komünü akivistleri ise “Diktatörün yargılanması için 100 neden” kampanyası kapsamında imza topladı.