Binare Qendil’de 8 Mart kutlanıyor

Binare Qendil’de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması başladı.

Kutlama KJK’nin yazılı mesajının okunması ile başladı. Evin Zilan tarafından okunan mesaj da şunlar belirtildi:

“8 Mart’ı başta kadın özgürlük düşüncesini oluşturan Önder Apo ve açlık grevi eylemcileri, direnen bütün kadın direnişçileri ve Barış Anneleri'ne kutluyoruz.

Özgürlük şehitlerini, kadın özgürlük şehitlerini anıyoruz ve onlara bağlılık sözümüzü yineliyoruz. 

Kuşkusuz 8 Mart arkasında bir direniş mirası bıraktı. Bu direniş bugüne kadar da devam ediyor. Erkek egemen sistemine, iktidarına, sömürüsüne karşı kadınlar bir araya geliyor, direniyor.

Erkek devlet aklı, yasa, kültür ve zihniyet olarak kadınların direnişini engellemek istiyor. Buna karşı kadınlar bugün dünyanın her yerinde mücadelelerini birleştiriyor ve çalışmalarını en üst düzeye çıkarıyor. Kadınlar akılları ve bilgileriyle özgürlük mücadelesine öncülük yapıyor. Kobanê’den Şengal’e, Kerkük’ten Maxmur’a DAİŞ faşizmini kırdılar ve özgür toplumun öncülüğünü yaptılar. 

Bugün yine kadınlar öncülüğünde özellikle de DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde kadınlar, hem zindan da hem de Kürdistan ve Avrupa’nın birçok yerinde özgür topluma öncülük ediyorlar. Bu münasebetle tekrardan tüm direnen kadınların 8 Mart'ını kutluyoruz."

'TECRİT KIRILANA KADAR DİRENİŞ SÜRECEK'

RJAK adına konuşan Çinur Pencewini ise "Önder Apo köle kadını ve toplumu yeniden diriltti. Bunun için de en büyük bedeli zindanda veriyor. Tecrit kırılana kadar mücadelemizi ve direnişimizi sürdüreceğiz, Önder Apo’yu özgürleştireceğiz" dedi.

"Hep birlikte her türlü şiddete karşı mücadele etmeliyiz" diyen Pencewini, "Rojavalı kadınlar DAİŞ zulmüne son verdi, onları selamlıyoruz" diye ekledi.

Kadın örgütlerinin açıklamasından sonra Tevgera Azadi’nin de mesajı okundu. Tevgera Azadi, Öcalan ve tüm direnen kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Kutlama “Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana Leyla Guven” sloganları ve sanatçıların seslendirdiği şarkılarla devam ediyor.