Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Birçok kentte Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı

Avrupa’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, 9 Ocak günü Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen katliam protesto edildi ve şehitler anıldı.

Almanya, İtalya, İsveç ve Avusturya’nın birçok kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Cansız, Doğan ve Şaylemez için alanlardaydı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Paris katliamı yıldönümünde protesto edildi ve katledilen 3 kadın devrimci anıldı.

Lautenschlagerstrasse’de bir araya gelen onlarca kurum Paris katliamında katledilen Sakine Cansız (Sara) Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez (Ronahi) için yürüdü.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde sık sık, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Jin, jîyan, azadî”, “Diktatör Erdoğan”, “Ess lebe Öcalan” sloganları atıldı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketinin “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” hamlesi kapsamında da imza toplandı.

PKK bayrağının da açıldığı yürüyüş Schlossplatz (Kobanê) Meydanı’na kadar sürdü.

Burada ise bir miting düzenlendi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de dost kurumların da katılımıyla Paris şehitleri anıldı.

Anmada Ronahi Kadın Meclisi adına konuşan Aliye Ekinci “Devrim uğrunda şehit düşen Sara, Rojbin ve Ronahi Kürt kadın özgürlük mücadelesinde sonsuza kadar yaşayacaklardır. Katilleri cezalarını çekene kadar iki elimiz yakaların da olacaktır. Bizler kadınlar olarak mücadelemizi zaferle sonuçlandırıp, faşizmi yeneceğiz” dedi.

FED-DEM adına konuşma yapan Hakime Yusuf ise şunları söyledi: " Paris katliamını kınamak için buradayız. 3 Kürt kadın devrimci alçak bir komplo ile katledildi. Yıllardır sömürgeci Türk devleti katliam yapıyor. Avrupa’nın ortasında 3 Kürt kadın katledildi, başta Fransa olmak üzere Avrupa bu duruma sessiz kaldı bu da gösteriyor ki Kürt düşmanlığın da ortaklaşmışlardır. Bu alçakça katliam Sakine Cansız şahsında Kürt halkına yapıldı ve biz Kürt halkı bu ve bunun gibi yapılan bütün katliamların hesabını soracağız ve Özgürlüğümüz inşa edeceğiz."

Sık sık, “Sara, Rojbin, Rohani”, “Jin, jiyan, azadi”, “Yaşasın kadın mücadelesi”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarının atıldığı yürüyüşte çok sayıda pankart ve fotoğraf da taşındı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde Paris katliamı protesto edildi.

Freiburg Alte Synagogeplatz’da toplanan Kürdistanlılar şehir merkezinde uzun bir yürüyüş ardından yeniden Alte Syngogeplatz’a döndü.

Burada yapılan konuşmalarda katliamın 8. yılında katliamın aydınlatılması istendi.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da da Paris şehitleri anıldı.

Komita Kurda ve Rete Kurdistan’ın organize ettiği anmaya onlarca kişi katıldı. Colosseo’da yapılan eylemde Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı.

Her üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının taşındığı eylemde pankartlar ve sloganlarla katliam protesto edildi.

Anma, “Jin, jiyan, azadi”, “Şehid namirin” sloganları ile sona erdi.

İSVEÇ’İN 4 KENTİNDE ANMA

İsveç’in Karlstad, Örebro, Västerås, Gävle kentlerinde düzenlenen etkinliklerle, Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı.

Eylemlerde yapılan konuşmalarda Cansız şahsında kadın özgürlük çizgisi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hedef alındığı belirtildi.

Eylemler “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları il esona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de düzenlenen bir eylem ile Cansız, Doğan ve Şaylemez anılırken, Paris katliamı yıldönümünde protesto edildi.

Kürtlerin yanı sıra Avusturyalıların da katıldığı anmada sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

KOPENHAG

Paris’te sekiz yıl önce katledilen üç Kürt kadın devrimci, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da anıldı.

Kopenhag’daki Nytorv meydanında bir araya gelen Kürtler, üç Kürt kadın devrimci için meşaleler yaktı.

Meydanda bildiriler okunurken sık sık “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Jin jiyan azadî” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

Kürt kadın hareketi TJA’nın diktatörün yargılanması için “100 neden 100 bin imza” kampanyası kapsamında imzalar da toplandı.