Bremen, Wuppertal ve Stuttgart’ta 8 Mart kutlandı

Almanya’nın Bremen Wuppertal ve Stuttgart kentlerinde düzenlenen etkinliklerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Almanya’nın Bremen kentinde Sêvê Kadın Meclisi, Courage, İran ve Afgan kadın örgütü, Marksist Leninist Komünist Parti’nin (MLPD) de içinde olduğu, Kent Kadınları Konferansı, Alman Kadın Kolektifi, Klimastreik, Afrika Kadın Hareketi Temsilcisi, Kadın Hareketi’nin organizesi ile 8 Mart kutlandı.

Saat 16.00’da Leipnizplatz’da bir araya gelen kadınlar, serbest mikrofon etkinliği düzenlendi. Burada yapılan konuşmalar ardından saat 17.30’da kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Domshof Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Mitingde Kürt Kadın hareketi adına yapılan konuşmalarda Kürt Özgürlük Mücadelesi’nde kadın mücadelesinin geldiği düzey anlatıldı.

Kürt kadınlarının ulusal kıyafetlerle katıldığı yürüyüşe “Jin, jîyan, azadî”, “Katil Erdoğan”, “Yaşasın 8. Mart" Almanca ve Kürtçe sloganlarının atıldığı yürüyüş ve mitingde “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için imzalar toplanan etkinlik akşam saatlerinde Kürtçe müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

WUPPERTAL

Almanya’nın Wuppertal kendinde de onlarca kadının katılımıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bir miting ile kutlandı.

STUTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde binlerce kadın 8 Mart’ı kutladı. Stuttgart Rotebülhplatz’da bir araya gelen onlarca kadın inisiyatifi Güç Birliği Dayanışma Platformu etrafında bir araya geldi. Kadınlar Stuttgart’ın en işlek caddesinden Schlossplatz’da doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca Meryem kadın İnisiyatifi, “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası çerçevesine çok sayıda imza toplarken Erdoğan’ın giderek bir diktatöre dönüşmesi kadın aktivistler tarafından da protesto edildi.

Kadınlar sık sık, “Jin, jîyan, azadî” sloganları eşliğinde erbaneleriyle yürüyüşe farklı bir renk kattı. Meryem Kadın İnisiyatifi bileşenleri yürüyüşün en ön kortejinde enstrümanlarıyla yer alırken feminist kadın örgütleri de erkek egemen zihniyetin kadın üzerindeki baskıları sonucu gasp edilen özgürlüklere karşı haykırdı.

Öte yandan da Almanya’nın Freiburg kentinde de 8 Mart kutlamaları devam etti. Yüzlerce kadının bir araya geldiği Stühlinger Kirchplatz’da “Jin, Jîyan, Azadî” sloganlarıyla yürüdüler. Freiburg Nuda Kadın Meclisi bileşenleri de çok sayıda döviz ve pankartlarla Alman dostlarıyla beraber yürüdüler.