Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi’nden 8 Mart programı

Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi, 8 Mart etkinliklerini başlattı. Bir hafta boyunca çok sayıda eylem-etkinlikle kadın direnişine dikkat çekilecek.

Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 1-8 Mart tarihleri arasında yürüyüş, panel, kültürel etkinlik ve kadın tutsaklara mektup gönderme başta olmak üzere bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi, "Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa" şiarıyla 8 gün boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Kapsamlı bir program hazırlayan Kadın İnisiyatifi, bu yıl kadın birliği ve dayanışmanın önemine vurgu yapacak. Kadına yaklaşımın özgürlük devrimine yaklaşım olduğunu vurgulayan Kadın İnisiyatifi, kadınların kolektif mücadelesinin erkek egemen sisteme karşı mücadeleyi daha da büyüterek sonuç alacağına dikkat çekecek.

LONDRA'DA START VERİLDİ

Londra’da 8 Mart etkinliklerine tutsak kadınlara gönderilen ‘dayanışma’ kartları ile start verildi.
Aralarında Kürt Kadın İnisiyatifi, SKB, Alevi ve yöresel derneklerin kadın yapılarından oluşan Londra Kadın İnisiyatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bruce Grove Postanesi önünde bir araya geldi. Kadınlar sık sık "Jin, jiyan, azadî" sloganı attı. Burada Kadın Dayanışması adına yapılan açıklamada, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşılamaya hazırlanırken, kadınlar olarak erkek egemen zihniyetin kadın ve halklara karşı baskıcı, ötekileştirici, dışlayıcı ve ırkçı yapısına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kadın düşmanı ve egemen sistemi temsil eden AKP-MHP faşist iktidarı kadın kırım politikalarının yürütücüsüdür. Bunun en önemli göstergelerinden biri de rejimin esaret altına aldığı politik kadın tutsaklardır” denildi.

Kadın Dayanışması, 8 Mart vesilesi ile “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve toplumu savunma zamanı’’ şiarıyla tutsak kadınlar ile dayanıştıklarını ifade ederek, kadın özgürlük mücadelesinin eril egemen devlet zihniyetine karşı yekvücut olduğunu vurguladı.

Kadınlar açıklamanın ardından aralarında Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak ve Figen Yüksekdağ’ın bulunduğu tutsak politik kadınlara dayanışma kartı gönderdi.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından yaklaşık iki aydır çalışmaları sürdürülen ve hazırlıkları tamamlanan etkinlikler şöyle:
3 Mart Perşembe günü Türkiyeli tüm sol kadın örgütlerinin katılımıyla online bir panel düzenlenecek. 8 Mart’ın tarihçesi ve kadın kurtuluş mücadelesine yaklaşımları tartışılacak.
5 Mart Cumartesi günü saat 12:30’da Agar Street WC2 adresinde Million Women Rise kadın hareketinin öncülüğünde düzenlenecek merkezi yürüyüşe Kürt kadın renkleri ve Kürt kadın korosunun şarkıları ile katılım sağlanacak.
8 Mart Salı günü saat 18:00’de Londra Leicester Square adresinde Kürt Kadın İnisiyatifi ve Women Strike Assembly kadın meclisinin öncülüğünde düzenlenecek merkezi yürüyüşe Kürt kadın korosunun şarkıları ile katılım sağlanacak.