Bünyan’daki kadın tutsaklar: Sağlık durumumuz ağırlaşıyor

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutsak Merve Aydoğan ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisi ile üç kadın arkadaşında görme kaybı, nefes darlığı ve boğaz kuruluğu yaşadıklarını aktardı.

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Çölyak hastası Merve Aydoğan, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevi koşullarını ve yaşadıklarını aktardı.

Merve Aydoğan, cezaevinde yaşadıkları sağlık sorununu ailesine şöyle aktardı: “Cuma akşamı midem bulandı, gözlerim bulanık görmeye başladı. Hala gözlerim bulanık görüyor. Dün mektup gelmesine rağmen okuyamadım. Yanımızda bulunan Rojda Tokçu’da da dört gün sonra aynı şey oldu. Onun da başı dönüyor, gözleri bulanık görüyor. Şu an telefonla konuşurken oturmak zorunda kaldı. Ayakta duramıyor. Aynı şekilde bugün de Pınar Demir’de aynı belirtiler var. Ama Nazlı Sogli’de boğaz yanması ve kuru öksürük var. Bende de ‘boğaz yanması, nefes darlığı ve görme bozukluğu’ var. Cezaevi doktoru dün geldi ama benim yaşadığım sorunları anlamadı. Harf falan gösterdi ama okuyamadım. Doktor bana, ‘bildiğin kör olmuşsun’ dedi. İlaç verdi ama oda bir işe yaramadı. Yaşadığımız sağlık sorunundan kaynaklı dışarıdan bir hastaneye gidemedik ve dışarıdan bir doktor getirilmedi. Ama bu bulaşıcı bir durum.”