Buldan: İstanbul Sözleşmesi'ni her yerde savunacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya her yerde devam edeceğiz" dedi.

HDP Kadın Meclisi ve kadın örgütlerinin İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin açtığı iptal davası Danıştay 10’uncu Daire Başkanlığı’nda görülüyor. Kadın Meclisi adına savunmayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yapacak.

Duruşmayı Buldan ile birlikte Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, kadın milletvekilleri ve Kadın Meclisi üyeleri takip ediyor.

Duruşma  öncesi Danıştay önünde açıklama yapan Buldan, "Kadınların uzun yıllar verdiği mücadele sonucu emekleriyle, bedenleriyle, sözleriyle ve ödemiş oldukları bedellerle kazandıkları bir hak olan İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı bir erkek tarafından fesh edilmesini asla kabul etmediğimizi her yerde ifade ettik, bugün burada bir kez daha söylüyoruz. İstanbul Sözleşmesi bir erkeğin iki dudağı arasından çıkacak bir sözle, attığı bir imza ile asla feshedilecek ve yok sayılacak bir sözleşme değildir. Bugün Türkiye’de binlerce kadın erkek şiddetine maruz kalırken, binlerce kadın canını verirken, katledilirken yaşamını yitirirken böylesi önemli bir sözleşmenin bir gece yarısı feshedilmesini asla kabul etmeyeceğiz ve İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya her yerde devam edeceğiz" dedi.

'MİLYONLARCA KADINI TEMSİLEN BURADAYIZ'

Buldan, şunları söyledi:

"Biz HDP olarak Danıştay’a bir başvuruda bulunduk İstanbul Sözleşmesi’nin feshini kabul etmeyeceğimize dair. Bu kararın bugün Danıştay’dan olumlu bir şekilde çıkması sadece bizim değil bu ülkede yaşayan milyonlarca kadının talebidir ve biz milyonlarca kadını temsilen bu duruşmayı izlemek üzere buradayız. Bu hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Burada gözü yaşlı anneler var, kızlarını erkek şiddetiyle kaybeden annelerimiz var ama bu ülkede yaşayan milyonlarca annenin aynı durumu düşmemesi için hep birlikte bu sürecin takibi olacağız. Milyonlarca kadının bu sürecin takipçisi olması için elimizden geleni yapacağız ve asla bunun mücadelesini bırakmayacağız. İstanbul Sözleşmesi hepimizin kırmızı çizgisidir, biz bu kırmızı çizgimizden asla vazgeçmeyeceğiz, asla taviz vermeyeceğiz."