CDK-S ve YJK-S’den Çelik ve Koyuncu’ya tebrik mesajı

Sevgi Koyuncu ve Derya Çelik'in Lozan Belediye Meclisine seçilmelerine CDK-S ve YJK-S'den tebrik mesajı.

Pazar günü Kanton Vaud'da Lozan şehir yönetiminin belirlenmesi için yerel seçimler gerçekleştirildi.

Bugün açıklanan resmi sonuçlarla iki Kürt kadın aday Sevgi Koyuncu ile Derya Çelik'in Lozan kent meclisine seçilmesi İsviçre Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) tebrik mesajı yayımladı.

Mesajda şunlar belirtildi: “Lozan'da önemli bir seçim çalışması yürüten Kürt kadınları Sevgi Koyuncu ve Derya Çelik Lozan belediye meclis üyeliğini kazanmışlardır. Kadınların kolektif çalışmasıyla önemli bir başarı elde eden Sevgi Koyuncu ve Derya Çelik arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.

Lozan'da Kürt kadınların belediye temsiliyetlerinin ötekileştirenler için önemli bir kazanım olduğunu belirtmek istiyoruz. Seçilen kadın arkadaşlarımızın göçmenlerin, kadınların ve çocukların sesi olacaklarına inancımız tamdır. Sevgi Koyuncu ve Derya Çelik arkadaşlarımızın 8 Mart'a denk gelen bu başarılarını diyoruz ki biz kadınlar istersek değiştirebiliyor ve başarabiliyoruz.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi ve İsviçre Demokratik Kürt Toplumu olarak tekrardan arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.”