Cinsel saldırılara karşı toplumsal seferberlik çağrısı

İstanbul’da bir çocuğa yönelik cinsel saldırıyı protesto eden kadınlar, toplumsal seferberliğe çağırdı.

Ateşehir ilçesi 1 Mayıs Mahallesi’nde bir çocuğa çok sayıda kişinin cinsel saldırıda bulunmasını protesto etmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Protesto eylemi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ve Pir Sultan Abdal Derneği tarafından düzenlendi.

1 Mayıs Mahallesi'nde yapılan açıklama sırasında, "Kadın cinayetlerine de çocuk istismarına da geçit vermeyeceğiz" pankartı açıldı.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyesi Havva Cuştan tarafından okunan ortak basın metninde cinsel saldırıların normalleştirilmeye çalışıldığı tepkisi yer aldı.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Çocuğun cinsel istismarı ile ilgili dönemin bakanlarının ‘çocuğun rızası var’, istismarcıları ise ‘mağdur’ diye tanımladıklarını, Ensar Vakfı’nda 45 çocuğumuzun istismarı olayında ‘vakıf saygın ve çok değerli hizmetleri var bir kerelik bir şey olmaz’ denildiğini unutmadık. Çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesi, istismara zemin sunan tüm politikaların ortadan kaldırılması için toplumsal seferberlik ilan edilmesi gerekmektedir. Her birimiz kendi eşiğimizde istismara karşı duvar olacak geçit vermeyeceğiz.”