DAİŞ'in elinden kurtarılan Roza: Türkiye'ye götüreceklerdi

DAİŞ'in elinden kurtarılan Roza Emin Bereket adlı genç kadın, "Türkiye’ye götürülmemize karar vermişlerdi. Fakat QSD güçleri bizi yoldayken kurtardı" dedi.

8 yıl önce DAİŞ çeteleri tarafından esir alınan ve Rojava’da DAİŞ çetelerinin elinden kurtarılan Roza Emin Bereket adlı genç, kurtarıldı. Bereket, 8 yıl aradan sonra Şengal’deki ailesine kavuştu.
Gencin ailesine teslim edildiği tören Şengal’de gerçekleşti. Aile üyelerinden babası, annesi ve kardeşleri hâlâ DAİŞ çetelerinin elinde olan Roza, amcası tarafından karşılandı.
Roza Emin Bereket, "3 Ağustos 2014 tarihi, hayatımızın en kara günüdür. DAİŞ çeteleri Şengal’e saldırdığında halkımızı katlettiler, hepsini birbirinden ayırdılar. Tecavüz ettiler ve pazarlarda sattılar" diyerek, şunları söyledi:
"DAİŞ çetelerinin Êzidî kadınlara karşı ideolojisi çok kötüydü. Psikolojik işkence uyguluyorlardı. Ben Dêrezor’da kalıyordum. Bizim Türkiye’ye götürülmemize karar vermişlerdi. Fakat QSD güçleri bizi yoldayken kurtardı. QSD ve asayiş güçlerine bizi kurtardıkları için teşekkür ediyorum. Asayiş güçleri, bizi Êzidîlerin yaşadığı Kobanê’deki kampa getirdi. Êzidîlerin büyüklerinden olan Şêx Faruk ile gürüştüler. Ardından beni Şengal’e, aileme getirdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum.
Ailemi görünce çok mutlu oldum. Fakat annemi göremediğim için hüzünlüyüm. Fakat ilgili güçlerin onu özgürleştireceğine ve onu karşılayacağıma inanıyorum.”

AİLEDEN TEŞEKKÜR

Roza’nın ninesi Xensê Xelef de “Yardımınız, dayanışmanız başım üstünedir. Kızımızı bize kavuşturduğunuz için size teşekkür ederim. Yardımı olan herkese teşekkür ederim" dedi.
Dayısı ise şöyle konuştu: “Roza, benim yeğenimdir. Bütün aile bireyleriyle birlikte DAİŞ çetelerine esir düştü. 2 kız kardeşi ve 1 erkek kardeşi de kurtarıldı. Şimdi annesi kaldı. Babası ve birkaç kardeşi daha kaldı. Roza 1 aydır kurtarılmıştı. Rojava’da Êzidîlerin yaşadığı bölgede kalıyordu. Artık Roza burada. Yardımı dokunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”