DAKB’den Êzidî ve Afgan kadınlarla dayanışma

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (DAKB), Êzidî ve Afgan kadınlarla dayanışmasını ifade ederek, “Her türlü yok sayılma, inkar edilme ve asimile edip devşirmenin karşısında mücadele edeceğiz” dedi.

DAKB yaptığı yazılı açıklamada Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının yıldönümü olan 3 Ağustos ve Taliban’ın Afganistan’da iktidara geldiği 15 Ağustos’u hatırlatarak, kadınların mücadelesini selamladı.

Açıklamada, “Hala günümüzde de Kürt halkının yaşadığı herhangi bir yerde kadınlar, çocuklar, gençler katlediliyor, kaçırılıyor, idam ediliyor, suikaste uğruyor, tutsak edilip işkence ediliyor” denildi.

DAKB, “Taliban zulmü iktidar olduğunda Türkiye’de zulmün sarayında oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taliban hükümeti için ‘Aramızda pek fark yok zaten’ diyerek Türkiye’nin özgürlükler, inançlar, kadınlar açısından nasıl Afganistanlaştırılmak istendiğini ortaya koymuştur” diye ekledi.

AKP-MHP rejimine, Afganistan’da Taliban rejimine karşı zulüm gören kadınlar, çocuklar, inançlar ve halkların yanında olduklarını kaydeden DAKB, “Alevi inancına mensup halklar ve kadınlar da saldırılarla karşı karşıyalar. Her türlü yok sayılma, inkar edilme ve asimile edilip devşirmenin karşısında mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada “Her türlü egemenliğe, sömürüye, şiddete ve inkara karşı biz FEDA ve Demokratik Alevi Kadınlar Birliği olarak ‘jin jiyan azadî’ diyerek mücadele eden kadın ve halkların mücadelesinin içinde olduğumuzu belirtiyor, insanlığa, doğaya karşı işlenen suçları ve kadın kırımını lanetliyoruz” denildi.