Danimarka’da Sêvê Kadın Meclisi’nden çadır eylemi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da TJK-E’nin “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği hamle kapsamında çadır eylemi düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması, fiziki özgürlüğü ve Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto amacıyla Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısı ile eylemler düzenleniyor.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kultorvet Meydanı’nda Sêvê Kadın Meclisi düzenlediği eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto ederken, Türk devletinin işgal saldırılarını da protesto etti.

ÇADIR EYLEMİ ÜÇ HAFTA BOYUNCA HER ÇARŞAMBA GÜNÜ

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin yazılı olduğu pankartlar, Abdullah Öcalan’ın eserlerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler’e (BM) gönderilmek üzere mektup kampanyası kapsamında imzalar da toplandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride pankartların da asıldığı çadırda Danca bildiriler okundu ve konuşmalar yapıldı.

Eylemdeki pankartlarda, “8123 gündür Abdullah Öcalan tecrit altında” ile Abdullah Öcalan’ın “Demokratik modernite kadın devrimi ile başlar” yazılı sözü asıldı.

Çadır eylemi üç hafta boyunca Çarşamba günleri devam edecek.