Dayê Kinê: Cenazemizi çiğneseler de kazanımlarımızı bırakmayız

Kazımi güçlerinin Şengal’e saldırılarına tepki gösteren Şengalli Dayê Kinê, “Êzidîler olarak asla teslim olmayacağız, kazanımlarımız kırmızı çizgimizdir” dedi.

“Bugün düşman kapımıza dayanmış. Irak hükümeti bugün gelmiş evinizden çıkın diyor. Biz buradayız, cenazelerimizi çiğneseler  de evlerimizi terk etmiyoruz” diyen Dayê Kinê devamla şunları söyledi: “Çocuklarımızın kanı ile kazandığımız değerlerimizi, kazanımlarımızı asla kimseye vermeyiz. Şu an burada asayişimiz, Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve  Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) güçlerimize saldırıyorlar. Burada, bütün kurumlarımızda Irak bayrağı asılı ancak onlar Irak bayrağı altında bize saldırıyorlar. Hükümetimiz diyoruz ancak onlar bizimle savaşıyor. Biz Irak hükümeti ile savaşmak istemiyoruz. Ancak kim kapımıza gelir ve bize saldırırsa, direniriz, onlara karşı savaşırız.”


Êzidî kadınları ve oğulları, bütün halk olarak askeri güçlerinin ve asayiş güçlerinin yanında olduklarını belirten Êzidî anne, “Askeri güçlerimiz bizi koruyor, biz de onları koruyacağız. Êzidî halkı olarak silahlanacağız. Kimseye boyun eğmeyeceğiz. Bütün dünya bilsin ki Êzidîler şereflidir, onurludur. Asla geri adım atmayacak ve kimseye boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Kimseden aman dilemeyeceğiz” dedi.

KAZANIMLARIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR, SAVUNACAĞIZ

Dayê Kine, direniş sonucunda elde ettikleri kazanımların kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, Êzidî halkını kazanımlarını korumak için direnmeye çağırdı.
Dayê Kinê,  “Onurlu, şerefli ve namuslu bütün ‘Ezidîlere sesleniyorum: Savaş kapımıza geldi. Bu dağlarda kalan bütün Êzidîler, çocuk, yaşlı, kadın herkes ayağa kalksın. Askeri güçlerine, çocuklarına kalkan olsun. Bu hainler geri çekilene kadar. Ölürsem namusum ve şerefimle öleceğim. Nasıl ki dinimiz kırmızıçizgimizdir ve asla terk etmeyiz; YBŞ,YJŞ, asayişlerimiz de bizim kırmızı çizgimizdir.  Biz kazanacağız, Êzidîler asla yenilmeyecektir” dedi.