DEM Parti Kadın Meclisi: İşkenceci ve tacizcilerden hesap soracağız

DEM Parti Kadın Meclisi, "İl Eşbaşkanımız Gonca Yangöz’ün kıyafeti kolluk güçleri tarafından kasıtlı olarak çekilerek vücudu teşhir edilmiştir. İşkenceci ve tacizcilerden hesap soracağız" dedi.

DEM Parti Kadın Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tecrit ve savaş politikalarını derinleştiren iktidarın düşman siyasetine karşı birçok kentte gerçekleştirilen protesto eylemleri iktidarın hedefi olmuştur. Eylemlere yapılan hukuksuz müdahalede birçok yoldaşımız işkence ile gözaltına alınmıştır. Hukuksuzca engellenen eylemlerin yanında gözaltı sırasında kadın arkadaşlarımız darp edilip, tacize maruz bırakılmıştır" denildi.

'BU SALDIRI TÜM KADINLARA YÖNELİKTİR'

Açıklamada, "Bakırköy’de gerçekleştirilmek istenen basın açıklamasında gözaltına alınan DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanımız Gonca Yangöz’ün kıyafeti kolluk güçleri tarafından kasıtlı olarak çekilerek vücudu teşhir edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadın düşmanlığının, cinsiyetçi erkek egemen zihniyetin tüm kamu kurumlarına sirayet ettiği ortadadır. Bu saldırılar Gonca Yangöz yoldaşımız şahsında savaşa karşı onurlu barışı savunan tüm kadınlara yapılmıştır.

Kolluk güçlerin bu anlayışı kadın düşmanı iktidarın anlayışıdır. Polisin kadına yönelik taciz ve şiddetlerinin artmasının temelinde kadın düşmanı politikaların meşrulaştırılması vardır. Kadına karşı suçlarda esas alınan cezasızlık politikalarından güç alarak kadına yönelik şiddet uygulayan erkek devlet ve onun kolluğu şunu çok iyi bilsin ki; kadınlar bu işkenceler karşısında susmayacak, sinmeyecek.

Kadınların mücadelesi; güç aldığınız düzeni de kurumsallaştırmaya çalıştığınız faşizmi de yıkacak! İşkencecilerinizi, tacizcilerinizi tanıyoruz, hesabını biz kadınlar soracağız!"