Den Haag’ta ‘İstanbul Sözleşmesi uygulansın’ eylemi

Hollanda’nın Den Haag kentinde düzenlenen bir eylem ile Türk devletin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi protesto edildi.

Den Haag’daki Hollanda Parlamentosu önünde düzenlenen eylem Ronahi Kadın Meclisi ve Helin Kadın Vakfı tarafından organize edildi.

Türkiye’nin imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi protesto edildi. Hollandaca ve İngilizce yapılan konuşmalarda Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararının geri çekilmesi gerektiği belirtildi.

AKP’li Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesinin bir gece yarısı açıklandığı da dile gelen konuşmalarda, “Bu kararı kabul etmeyeceğiz. Milyonlarca kadının iradesinin gasp edilerek alınan bu karar geçersiz sayılıyor” denildi.

Kadınların, İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya devam edeceği dile gelen konuşmalarda Erdoğan ve müttefiki MHP + AKP hükümetimin, kadın düşmanı olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Sözleşmesi'ni geri getirene kadar sokaklardan ayrılmayacaklarını açıklayan eylemciler kadınların kazandığı hakları geri alacaklarını ifade etti.