Deniz Poyraz’ın katledilmesi Strasbourg’da protesto edildi

HDP İzmir İl Binası’nda düzenlenen saldırı sonucu HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesi Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Strasbourg Kadın Platformu tarafından düzenlenen bir eylem ile HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

HDP bayrakları ile Kleber Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar, demokratik ve sol gruplar katliamın AKP-MHP’nin faşist iktidarınca planlandığını ve hayata geçirildiğine dikkat çekti.

“Faşizme karşı omuz omuza” , “Jin, jiyan, azadi” , “La femme, la vie, la liberte” sloganlarının sık sık atıldığı mitingde kadınlar tek tek mesaj okuyarak faşizme karşı mücadelede her bir kadının Deniz Poyraz olduğu dile getirildi.

Strasbourg Kadın Platformu adına yapılan açıklamada AKP-MHP faşist iktidarının Kürtler başta olmak üzere demokratik, sol ve kısaca kendisine muhalif herkese yöneldiği ifade edilerek, Deniz Poyraz’ın katledilmesinin bu siyaset dışında ele alınamayacağı belirtildi. Deniz Poyraz’ın katledilmesinin planlı bir katliam olduğuna değinilen açıklamada özgür kadınların ise faşist iktidar tarafından hedef alındığı vurgulandı.

HDP’nin birleşik bir devrimci cephe olduğuna dikkat çekilen açıklamada Türkiye’de faşizme karşı tek direnen siyasi hareketin HDP olduğu ve dolayısıyla iktidarca hedefe alındığı ifade edildi. Deniz Poyraz’ın demokrasi mücadelesinin şehidi olduğuna vurgu yapılan açıklamalarda kadınların öncülüğünde zaferin mutlaka kazanılacağı ve faşizmin yenileceği dile getirildi.

Avrupa Konseyi’ndeki (AK) oturumlar nedeniyle Strasbourg’da bulunan HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Hişyar Özsoy da mitinge katılarak birer konuşma yaptı. Miting sloganlarla sona erdi.