‘Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa’ şiarı ile Rojbîn Festivali’ne!

5. Fidan Doğan (Rojbîn) Kadın Festivali, 18 Haziran’da Paris’in Val de Marne bölgesinde yapılacak. Hazırlık Komitesi Rennes, Strasbourg, Paris ve çevre kentlerden herkesi festivale katılmaya çağırdı.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşecek 5. Fidan Doğan (Rojbîn) Kadın Festivali çalışmaları Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) öncülüğünde devam ediyor. 

18 Haziran’da yapılacak festivalin genişletilmiş tertip komitesi, Pazartesi akşam saatlerinde Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde bir araya gelerek son hazırlıkları değerlendirdi.

“Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa” şiarıyla 18 Haziran’da gerçekleşecek olan festival, Paris Val de Marne bölgesinde Parc Inderdepartemental’da gerçekleştirilecek. 

Festival programında Beser Şahin, Şehribana Kurdî, Dilan Top, Kevana Zêrîn, Koma Zamaru, Koma Tierra Maya yer alıyor.

Govend grubunun da yer alacağı festivalde çocuklar için özel alanlar da olacak. 

 

ZAP ŞEHİTLERİ VE AYSEL DOĞAN’A ATFEN

Festival komitesi, genişletilmiş son toplantısını Pazartesi akşam saatlerinde gerçekleştirdi.

Paris, Evry, Villeneuve, Drancy, Rennes, Monte la Jolie, Villiers Le Bel , Tev-Çand kadın temsiliyeti,  kadın meclis ve komünlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, kitle çalışması ve festivalin teknik detayları tartışılarak son hazırlıklar değerlendirildi.

TJK-F’nin organize ettiği festivalin, bu yıl Zap Şehitleri ve Aysel Doğan şahsında Türk devletinin 17 Nisan’dan bu yana başlattığı işgal ve saldırılarına direnen gerillalara adandığı belirtilen toplantıda, böylesi bir süreçte buna denk bir çalışmanın yapılması gerektiğinin altı çizildi.  

Paris Katliamı’nda şehit düşen Fidan Doğan şahsında Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez’e adanan festivalini organize eden TJK-F Ile De France bileşimi; “Bu yıl 5. Rojbin Fidan Doğan Kadın Festival’imizi gerçekleştiriyoruz. 8 Mart şiarımızın devamı olan festivalimizi ‘Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa” temelinde gerçekleştireceğiz.

Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap, Kurojahro’ya yönelik faşist Türk devleti ile KDP’nin ortakla başlattığı ve uluslararası güçlerin göz yumduğu Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelik imha saldırılarına karşı gerillanın direnişinin yaşandığı bir dönemde özgür kadın çizgisinin en büyük direnişçilerinden Aysel Doğan yoldaşımızı kaybettik. Bu temelde bu yıl düzenlenecek 5. Rojbin  Fidan Doğan festivalimizi Aysel Doğan ve Zap şehitleri  şahsında direnen gerillaya adıyoruz” diyerek, festivale başta Ile De France olmak üzere Strasbourg ve Rennes kentlerinden kitlesel katılım çağrısı yapıldı.

“Festivalimiz 18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Kadınların başta Rojbîn (Fidan Doğan) şahsında Paris şehitlerini ve mücadelesini sahiplenmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” diyen Tertip Komitesi, Rennes, Strasbourg ve Paris çevresindeki kentlerden de katılım sağlanacağını duyurdu.

Hazırlık Komitesi, başta kadınlar olmak üzere tüm Kürt halkını, dostlarını, feminist hareketleri festivale katılmaya çağırdı.