Draguignan'da kadınlar şiddete karşı sokakataydı

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde sokaklara çıkan Kürt kadınları şiddete “dur” dedi.

Güney Fransa'nın Draguignan'da kentinde Tevgera Jinên Kurd li Fransayê'nin (TJK-F) çağrısıyla Kürdistanlı kadınlar ve dostları Poste Chabran Draguignan önünden Draguignan Valiliği’ne kadar yürüdü.

“Kadına karşı şiddete hayır” yazılı pankart ile yürüyüşe başlayan kadınlar "Jîn, jiyan, azadî”, “Güçlüyüz gururluyuz, feminist ve öfkeliyiz”, “Maçoizim her gün öldürüyor" sloganları atarak "Kadın hayattır hayatı öldürmeyin”, “Her türlü şiddete son”, “Ölmek istemiyoruz” yazılı dövizler taşındı.

Eyleme Fransız kadın örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Kadınlar, Draguignan Valiliği önünde de bir miting düzenledi.

Mitingde bir konuşma yapan Zîlan Felek dünyanın her yerinde kadınların teciz tecavüz ve işkenceye maruz kaldığını söyleyerek, "Fransa ve tüm gelişmiş ülkeler dahil olmak üzere kadina şiddet artarak devam ediyor. Fransa’da her iki günde bir kadın eşi veya eski eşi tarafından katlediliyor" dedi.

Her 7 dakikada bir tecavüz vakasının yaşandığını vurgulayan Felek şöyle konuştu: "Çalışan her üç kadından biri iş yerinde sistematik tacize maruz kalıyor. Şiddet hayatın her alanında devam ediyor.

Ezilen ilk sınıf kadınlar olduğu gibi her savaşında ilk mağduru biz kadınlar oluyoruz üzerimize dikilen kafa kefeni Rojava devriniyle parçaladık her meydan her sokak ve her alanda mücadelemiz devam ediyor.

Dünyadaki ‘erkek egemenliği’ sorununu çözmenin tek ve mutlak yolu Rojava devrimi ile ortaya çıkan eşitlikçi konfederal sistemi savunmak ve dünyanın her herine uygulanması için doğru şekilde anlatmaktır."