Duisburg'da 8 Mart için miting ve yürüyüş

Almanya’nın Duisburg kentinden kadınlar 8 Mart vesilesiyle bir miting ve yürüyüş ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Etkinliklerde Türk devletinin kadın düşmanı uygulamalarına da dikkat çekildi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, Courage, Yeni Kadın ve MLPD'nin çağrısı üzerine Saat 16.00’de Duisburg Merkez Tren istasyonu önünde bir araya gelen kadın hareketleri burada bir miting yaptı. Saygı duruşu ile başlayan mitingde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada,

Kürt Özgürlük Mücadelesinde kadın mücadelesinin nasıl büyüyerek geliştiğinin anlatıldı.

Rojava’da kadın devrimi, cinsiyet özgürlükçü sistemin önemi, kadın kırımı ve buna karşı özgür kadın ve özgür toplumun mücadele yöntemlerine ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı konuşmada Kürt kadın mücadelesinin faşist, diktatoryal ve gerici sistemlerin nasıl korkulu rüyası haline geldiği dile getirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Kürt kadın mücadelesinde geliştirdiği özgürlükçü paradigmanın etkisinin altı çizildi. 

Konuşmalardan sonra kadınlar Konigstr. Foruma kadar yürüdü.

Yürüyüş sonundaki konuşmalardan sonra sanatçılar sahne aldı. Narinxan’ın seslendirdiği türküleri eşliğinde halaylar çekilirken, Yeni Kadın müzik grubu da sahne aldı.

Etkinlikte Cizre Belediyesi eski Eşbaşkanı Leyla İmret de bir konuşma yaptı.

Kürt kadınları ulusal kıyafetlerle katıldığı yürüyüşe “Jin, jîyan, azadî” “Katil Erdoğan”, “Yaşasın 8. Mart" sloganlarının atıldığı yürüyüş ve mitingde “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için de çok sayıda imza toplandı.