Duisburg’da “Diktatörün yargılanması” kampanyası için eylem

Almanya’nın Duisburg kentinde “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında bir miting düzenlendi.

Almanya’nın Duisburg kentindeki Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) 25 Kasım 2020’de startını verdiği “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında bir eylem düzenledi.

16.00-17.00 saatleri arasında Duisburg Forum önünde düzenlenen eylemde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına Amara Çîya bir konuşma yaptı.

Kampanyanın amacına ilişkin konuşan Çîya, tecride karşı Türkiye cezaevlerinde 27 Kasım’dan bu yana süren süseriz-dönüşümlü açlık grevine de dikkat çekti.

“120 cezaevinde Kürt siyasi tutsakların başlattığı, aralarında HDP milletvekilleri, gazetecilerin, siyasetçilerin de bulunduğu binlerce siyasi tutsak, AKP-MHP faşist iktidarının İmralı tecrit sistemine ve cezaevlerinde süren baskılara, hak gasplarına ve artan siyasi soykırım operasyonlarına karşı 56. gündür açlık grevinde" diyen Çîya, cezaevlerindeki tüm zorlu koşullarda açlık grevinin sürdüğünü belirtti.

Sık sık “Jin, Jiyan, Azadi”, “Biji Serok Apo”, “Zindanlar boşalsın tutsaklara özgürlük”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı. 

İmzaların da toplandığı eylem, 23 Ocak günü Düsseldorf’ta saat 13.00’da “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük, açlık grevleri ile dayanışma” mitingine katılım çağrısı ile sona erdi.