İşgalci Türk devletinin Şengal’e saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ-I

Türk devletinin Şengal'e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları Avrupa'da Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto ediliyor.

Türk devletinin Şengal'e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto ediliyor.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde, YJK-E Düsseldorf’un çağrısı üzerine düzenlenen bir eylem ile işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Düsseldorf’ta düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Düsseldorf HBF önünde düzenlenen eylemde bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Lezgin Botan, NATO üyesi ülkelerin bu saldırılara göz yumduğuna ve hatta destek verdiğine dikkat çekti.

Botan, Şengal’e yapılan saldırıyı kınadı.

Eylemde, “Faşist Türkiye”, “Katil Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “NATO ödüyor, Türkiye bombalıyor” ve “Şehid namirin” sloganları atıldı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları bir eylem ile protesto edildi.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Êzidî Kadın Çatı örgütünün çağrısı ile Alexanderplatz'da düzenlenen eyleme Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda bir hastanenin bombalanması ve günlerdir sivillere yönelik yapılan katliamlara uluslararası kamuoyunun sessizliği protesto edildi.

Türkiye, Irak ve Hewlêr’in anlaşmasıyla Türk devletinin Êzidîler şahsında bütün Kürtlere karşı soykırım operasyonları gerçekleştirdiği de dile gelen konuşmalarda “Ne Şengal halkı, ne de Kürdistan halkı bu saldırılarla yıldırılamaz, her alanda mücadelemiz sürecek” denildi.

Cumartesi günü düzenlenecek eyleme katılım çağrısı ardından miting, “Biji berxedana Şengal”, “Jin, Jiyan, Azadi”, “Kinder mörder Erdogan”, “Frau Mörder Erdogan” sloganları ile sona erdi.

SOLOTHURN

İsviçre’nin Solothurn kentinde, Solothurn ve Aarau Kürt halk meclislerinin çağrısı ile düzenlenen eylemde işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Saldırılarda şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık imha ve soykırım saldırılarına karşı sloganlar atıldı.

Eylemde Aarau Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Emrullah Bingül bir konuşma yaptı.

“Sivil alanları hedef gözeterek sivil halka yönelen, son olarak Şengal'de bir hastanenin hedef alınmasıyla devam eden saldırılar uluslararası hukuka ve insan haklarına karşı işlenmiş bir suçtur” diyen Bingül şunları belirtti:

“Başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devletleri AKP/MHP faşizminin Şengal'de Êzîdî halkına karşı yürüttüğü imha ve soykırımı hedeflediği açıkça ortada olan saldırılar karşında tavır almakla yükümlüdür. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu saldırılara karşı Kürt halkı olarak direnişimizi sürdürerek alanlarda olacağız.”

Almanca bildirilerin okunduğu eylem sloganlarla sonlandırıldı.

WINTHERTHUR

Kürdistanlıların bir diğer eylem alanı Winthenthur kentiydi. Bahnhofplatz’da düzenlenen eylemde Türk devletinin Şengal'de Ezîdî halkını hedef alan imha ve soykırım saldırıları protesto edildi. 

Kürt Toplum Merkezi adına açıklama sonrası eylem sloganlarla sonlandırıldı.

MAINZ

Almanya’nın Mainz kentinde de JXK bir eylem ile Şengal’e yönelik Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Kentin çeşitli yerlerindeki meydanları kordon altına alan eylemciler, yere Şengal suç mahallini temsilen ceset figürleri çizdi. “Türkiye Güney’deki Kürt bölgesi Şengal'i bombalıyor”, “Kadınlar ve çocuklar her gün Türk faşizminin kurbanı oluyorlar”, “Türk devletinin sivil halka yönelik hava saldırılarını durdurun”, “Êzidî soykırımını durdurun”, “Sessizlik yıkılmalı” yazılı bildiriler dağıtıldı ve duvarlara yapıştırıldı. Eyleme ilgi gösterenlere, saldırılara ilişkin bilgilendirmeler de yapıldı.

KREFELD

Almanya’nın Krefeld kentinde de Seebrücke İnsani Vakfı’nın çağrısı ile bir eylem düzenlendi.

Afgan Göçmenler Derneği aktivistleri de eyleme katılarak bir konuşma yaptı. Afganistan’daki son duruma dikkat çekilen konuşmada yaşananları şok edici olarak nitelendirildi.

Seebrcüke İnsani Vakfı adına yapılan konuşmada ise Afganistan’da insanları kurtarmanın yolunun bulunması gerektiği dile getirildi.

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarına da dikkat çekilen konuşmada Şengal’de bir hastanenin bombalanmasının hiç gündem olmadığı belirtildi. Erdoğan’ın Taliban’ın destekçisi olduğu da hatırlatılan konuşma ardından serbest mikrofonda Alman-Kürt Dostluk Derneği’nden bir kişi söz alarak, bir konuşma yaptı. Afgan kadınlarla dayanışmasını dile getiren konuşmacı, Şengal’e yönelik saldırıya da dikkat çekti.