Erkeklerden 24 saatte tecavüz, şiddet ve alıkoyma-YENİLENDİ

Türkiye kentlerinde son 24 saatte kadınlara dönük şiddet, tecavüz ve alıkoyma vakaları görüldü.

AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politika ve söylemlerinin sonucu olarak erkeklerin şiddeti yayılıyor.

 
İSTANBUL

İstanbul’un Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde Ayşegül G., boşandığı İsmail G. tarafından önce işkence ardından da tecavüze uğradı. Gece boyunca Karlıktepe'deki mezarlıkta alıkonulan Ayşegül G.’ye kendi mezarı kazdırıldı. Şiddet nedeniyle mezarlıkta baygınlık geçiren kadın, bir otelde alıkonuldu. "Şikayetçi olmayacağım. Sadece gidip kızımı görmek istiyorum" diyerek kurtulmayı başaran Ayşegül G., karakola giderek İsmail G. hakkında şikayetçi oldu.  
Gözaltına alınan İsmail G., ifadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi. İsmail G., “Nitelikli cinsel saldırı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Yaralama" suçlarından tutuklandı.
İstanbul Bakırköy'de 2016 yılının Mayıs ayında jokey Uğur Polat'ın iki jokey arkadaşıyla ağabeyinin eşi N.P.’ye tecavüz suçundan aldıkları hapis cezasının iptal talebi Yargıtay tarafından reddedildi. Böylece sanıklara verilen 15’er yıl hapis cezası kesinleşmiş oldu.

 
İZMİR

İzmir'in Buca ilçesi Göksu Mahallesi’nde, bir otomobilden silah sesleri duyuldu. Olay yerine giden halk, otomobilde bulunan Volkan D. (32) ile Fatma K.’nin (37), yaralı olduğunu gördü. Volkan D., otomobilden yaralı bir şekilde inerken, Fatma K. ise yaralı olarak otomobili çalıştırıp Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gitti.
Tedaviye alınan her iki yaralanın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. Otomobilde silah bulan polis, olayla ilgili biri kadın, 2 kişiyi gözaltına aldı. Volkan D.’nin Fatma K.’yi vurup intihara kalkıştığı ve saldırının da Fatma K.’nin eşi tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

 
SAMSUN

Samsun İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi’nde, komşusuyla tartıştıktan sonra pompalı tüfekle rastgele ateş açan Hasan V., yoldan geçen 3 kadını yaraladı. Hasan V., gözaltına alındı.
Yaralanan 3 kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

 

 

VAN
Van’ın Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi’nde Rabia Bilgin (65) adlı kadın, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Rabia Bilgin’in cenazesi, otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Süphan Mezarlığına defnedildi.