Ermeni kadınlar da HDP diyor

İstanbul’da yaşayan Ermeni kadınlar, 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini belirtti.

24 Haziran seçimleri yaklaşırken, toplumun farklı kesimleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a destek açıklaması yapmaya devam ediyor. Alevi, Çerkes, Hemşin halklarının ardından Ermeniler de HDP’ye desteklediklerini açıkladı.

Ermeni kadınlar, HDP’yi destekleme nedenlerini Jin News’e anlattılar.

Ermeni çocuklarına eğitim veren bir okulda öğretmenlik yapan Sultan Mıhçı, kendisi için eşitliğin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu nedenle kalbim HDP’den yana. Çünkü Ermeniler’in bir kere eğitim sorunu var. Okullarımızda kendi eğitim sistemimizle çocuklarımızı eğitelim istiyorum. Eşit vatandaşlık istiyorum. Bunu da ancak HDP’nin zihniyeti sağlar diye düşünüyorum” dedi.

HDP için herkesin oy kullanmasını istediğini söyleyen Sultan, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini de vurguladı.

Sona Sadetyan da, barış ve özgürlükten yana olduğunu ve HDP’nin de bu çizgide çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Bu nedenle HDP’yi ve HDP’nin adayını destekliyorum. Biz, Ermeniler olarak bu ülkede çok acı çektik. Bu acıların sona ermesi açısından HDP’nin Meclis'te bizim sesimiz olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Gülizar Laçin, savaşa karşı olduğu için HDP’yi desteklediğini ifade ederek, “HDP’nin halklar açısından önemli olduğunu düşünüyorum. HDP’de kendimi ve diğer farklı kültürleri bulabiliyorum. Bu nedenle kalbim HDP’den yana” ifadelerini kullandı.