FEDA Kadın Meclisi, Poyraz’ın katledilmesini kınadı

HDP'li Deniz Poyraz'ın katledilmesini kınayan FEDA Kadın Meclisi, katilin bilinçli yönlendirildiğine dikkat çekti.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Kadın Meclisi, İzmir’de HDP’ye yönelik saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesini kınadı.

Meclis tarafından yapılan açıklamada, egemen güçlerin kaos yaratarak ayakta durmaya çalıştığı ifade edilerek, şunlar belirtildi:

 "Bugün büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz ki İzmir’de polisin her an gözetimi ve kontrolü altında bulunan HDP il binasına güpegündüz bir soysuz, katil bir çeteci giriyor ve genç bir kadın yoldaşımız olan Deniz Poyraz’ı önce rehin alıyor ve ardından da onu infaz ediyor. Daha sonra katledecek başka partilileri aramaya koyuluyor, bulamayınca Sebahat Tuncel’in resmine ateş ediyor.

'BİLİNÇLİ YÖNLENDİRİLDİ'

Bizler bu nefreti, kana susamışlığı Dersim’den, Çorum’dan, Sivas’tan, Gazi’den, Cizre’den, Sur’dan, Roboskî’den ve daha nice katliamlardan iyi biliyoruz.
Daha önceki katliamlarda olduğu gibi bu şahsın da örgütlü, bilinçli bir şekilde HDP’ye yönlendirildiği açıktır. Bu katilin arkasındaki güçler açığa çıkarılmadıkça bu tür katiller her yerde bu suçları işlemeye devam edeceklerdir.

'BU KATİL GÜRUHU HESAP VERECEK'

Son olarak şunu belirtmeliyiz; bizler Türkiye’nin aydınlık ve özgürlük isteyenleri ile ya yana olmaya; adil eşitlikçi bir Türkiye siyaseti ve toplumsal yaşamı tüm baskılara katliamlara rağmen sürdürenlerle birlikte yol yürümeye ve bu katil güruhu yargılanıncaya dek mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.
Başta Deniz Poyraz canın ailesine, İzmir halkına, HDP camiasına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Gerçek katiller yargılanıncaya kadar FEDA Kadın Meclisi bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”