Fedai savaşçıların türküsü dağlarda yankılanıyor

Türk devletinin Heftanin'e yönelik işgal saldırılarını değerlendiren YJA-Star gerillası Beritan Botan, "2020'de düşmanı Kürdistan topraklarında yeneceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Türk devletinin saldırılarına karşı 23 Ağustos'ta Cenga Heftanin hamlesiyle başlayan devrimci operasyonda etkili eylemler yapan HPG-YJA Star gerillası Beritan Botan yürütülen savaşı değerlendirdi. Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen bu topraklarda kanının son damlasına kadar savaşacağını söyleyen YJA Star gerillası Beritan Botan, 2020 yılına ilişkin şunları belirtti, "2020 yılında fedai bir ruhla düşmanı Kürdistan topraklarında yeneceğimizin sözünü veriyoruz."

Cenga Heftanin hamlesini değerlendiren Botan yürütülen savaş için şunları dile getirdi: "Heftanin'de gelişen saldırılardan bu yan yapılan eylemlerde fedai bir ruhla düşmanın üzerine gidilmiştir. Düşman Haftanin alanına yönelirken tekniğine güvenerek bizleri bitireceğini sandı. Mevzilerimizi bırakacağımız gafletine girdi. Yaptığı tüm planlar, yönelimler arkadaşlarımızın fedai ruhuyla boşa çıkarıldı. Çünkü Heftanin gerillaları gücünü Şehid Viyan Soran’ın ruhundan alıyor.

Düşman bu saldırılarla Güney Kürdistan halkımızı ve buradaki verimliliği kendi denetimine almak istiyor. Bizler buna izin vermeyeceğiz çünkü bu toprakların sahibi biziz. Cenga Heftanin hamlesiyle düşman mevzileri üzerine gidildi birçok etkili eylemsellikler yapıldı. Özelikle Kürt çocuklarının katledilmesine olan öfkemizle düşmanın üzerine gittik. Özgürlüğe susamış Kürt çocuklarının, yarım kalmış gülüşlerin ve şehit düşen arkadaşların intikamını alacağız. Bu hamle sürecinde şehit düşen Berfin, Rubar, Baharin, Ali, Beritan ve Çekdarların intikamını alacağız."

‘TC ASKERLERİ YERİNE DAİŞ ÇETELERİ İLE SAVAŞMAKTAYIZ’

Kürdistan’da yoğun bir savaşın verildiğini hatırlatan Botan, "Türk faşist devleti DAİŞ çetelerini kullanarak PKK militanlarını bitireceğini düşünmektedir. Şu an Haftanin alanında yürütülen savaşta TC devletinin askerleri yerine DAİŞ çeteleriyle savaşmaktayız. Türk devleti savaşmaktan korktuğu için DAİŞ çetelerini Kürdistan dağlarına getiriyor. İster teknikleriyle gelsinler ister DAİŞ çetelerini getirsinler onlar bizi yenemezler. Tüm dünya PKK’nin gücünü gördü, tanıdı. PKK hareketi halkların özgürlüğü için savaşan bir hareket. Önderliğin felsefesiyle yürüyen bir hareket. O yüzden faşist Türk devleti ne yaparsa yapsın Haftanin’de başarıya ulaşamaz.

HPG ve YJA Star gerillaları olarak Heftanin alanına 2020 yılında büyük bir iddia, kararlıkla savaşacağımızı belirtiyoruz. Kahraman şehitlerimizin ruhuyla bu yıla gireceğiz. Cenga Haftanin hamlesini güçlendireceğimizin sözünü veriyoruz. Haftanin alanı Şehid Viyan Soranların mekanıdır. Halkımız da şunu bilmeli ki PKK militanları olarak kanımızın son damlasına kadar fedai bir ruhla faşist Türk devletini bu topraklarda yaşatmayacağımızı belirtiyoruz. YJA Star gerillaları olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluk bizim için onurdur" diye konuştu.