Fransa’da 2020’de 120 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin tarafından açıklanan yeni bir rapora göre 2020 yılında ülkede 120 feminisid gerçekleşti. Bakan, buna karşı mücadeleye yönelik yeni tedbirler açıkladı.

Le Parisien gazetesine konuşan Gerald Darmanin, alınacak tedbirler arasında özellikle evlilik içi şiddete ilişkin suç duyurularının öncelikli ele alınması ve her karakol ve jandarma tugayında bu şiddet biçimlerinde uzmanlaşmış bir subayın görevlendirilmesini sıraladı.

“Çift bünyesindeki şiddetli ölümlere ilişkin son ulusal araştırmayı” paylaşan Darmanin, 2020 yılında bu koşullarda 102 kadın ve 23 erkeğin öldüğünü belirtti.

“Bu tarihi olarak düşük bir rakam” diyen Darmanin, 2019’da 146 feminisid gerçekleştiğini hatırlattı. Bir veya birden fazla kadın veya kız çocuğunun sadece kadın oldukları için katledilmesi “feminisid” olarak tanımlanıyor.

Darmanin, ayrıca geçen yıl salgın nedeniyle iki kez evde kalma tedbirleri uygulandığını da sözlerine ekleyerek, buna rağmen kadın cinayetlerinin düştüğünü savundu.

Buna karşın polis ve jandarmaya aile içi şiddete ilişkin başvuruların yüksek olduğunu ifade eden Darmanin, 400 bin müdahale gerçekleştiğini, bunun da saatte 45 müdahale anlamına geldiğini kaydetti.

Darmanin, polis ve jandarmanın “bir kadın veya rehin alınmış bir çocuğu kurtarmadığı gün olmadığını” söyledi.

Polis ve jandarmaya her şikayetin savcılığa havale edilmesi için talimat verdiğini belirten Darmanin, “Hedef her bulgunun yüzde 100 şikayet veya ihbara dönüşmesidir” dedi.