Frankfurt ve Münih’te Fransa konsolosluğu önünde eylem

Almanya’nın Frankfurt ve Münih kentlerinde Fransa konsoloslukları önünde Paris katliamının 8’inci yıldönümünde protesto edildi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde Paris katliamı düzenlenen bir miting ile kınandı.

Giessen, Darmstadt, Bensaim, Hanau’dan Kürdistanlıların katılımıyla düzenlenen eylem saygı duruşu ile başladı.

Alman kadınların da katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda 8 yıldır Türk MİT’inin Erdoğan’ın talimatıyla katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez’in katilinin bugüne kadar bulunmamış olmasını, Avrupa ve Fransa’nın göz yummasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Şehit Aile Kurumu adına Yade Ayşe yaptığı konuşmasında Paris şehitlerini unutmayacaklarını ve Erdoğan yargılanıncaya kadar hep ayakta olacaklarını söyledi.

Eylemde, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadi”, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Katil Erdoğan, Terörist Türkiye” sloganları atıldı.

Eylem Fransa konsolosluğu önüne siyah çelenkler bırakılması ardından 9 Ocak günü HBF önünden başlayacak yürüyüşe katılım çağrısı ve sloganlarla sona erdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de Paris katliamı yıldönümünde Fransa konsolosluğu önünde düzenlenen eylemle protesto edildi.

Sara Kadın Meclisi’nin organize ettiği eylemde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katillerinin yargılanmasının talep edildiği eyleme Kürdistanlılar ve Almanlar katıldı.

TJK-E’nin bildirisinin okunduğu eylemde faillerin açık olmasına ve delillerin Fransız yargısına sunulmasına rağmen, katliamın hala cezasız bırakıldığına dikkat çekildi.

Eylemde sık sık, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.