“Genç kadınlar annelerimizin yanında yerini almalı”

Gençlik örgütü Komalên Jinên Ciwan, tecride, açlık grevlerine ve tutsak annelerinin direnişine dikkat çekerek, “Geç olmadan tüm genç kadınlar annelerimizin yanında yerlerini almalıdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan genç kadın örgütü, “Kuzey Kürdistan’da gün geçtikçe büyüyen açlık grevi direnişleri ve son olarak 15 arkadaşımızın ölüm orucuna başlaması, zindanlardaki arkadaşlarımızın ‘Kürdistan’da özgürlük olacaksa bu Önder APO’nun özgürlüğü ile olur’ Mesajını düşmana vermiş. Gelinen aşamada, bizlere zafer için direnmekten başka bir yol olmadığını göstermişlerdir” diye belirtti.

Türk devletinin faşist saldırılarını hatırlatan Komalên Jinên Ciwan, “Çocuklarının zindanlardaki direnişine ses olan direnişçi annelerimiz, dönemin perspektifini ortaya koymuş ve yapılması gerekeni göstermiştir” dedi.

Açıklamada, “Annelerin öncülüğünde başlayan bu direnişi, Kürt halkının genç kadınları ve gençleri büyütmeli. Dönem görevlerini yerine getirmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Annelere yönelik saldırılara tepki gösteren genç kadın hareketi, “Annelerimize yapılan faşizan saldırıların karşılıksız kalmayacak, hesabı elbet sorulacaktır. Zulmün olduğu her yerde durmayacak özgür bir yaşam var olana kadar faşist tc devletine dünyayı zindan edeceğiz” vurgusunda bulundu.

Açıklama şöyle devam etti: “Önderliğimiz şahsında halkımız tecrit altına alınırken, zindanlarda özgürlük uğruna gün be gün eriyen genç bedenler varken, annelerimiz sokaklarda ayaklar altına alınırken hiç bir Kürt genci başını yastığa rahat koymamalıdır. Faşizmin kol gezdiği, her an bir karabasan gibi halkımızın üzerinde olduğu böylesi bir dönemde genç kadınlar ve gençler aldıkları her nefeste köle bir yaşamı kabul etmemeli. Kürdistanın her sokağını, mahallesini düşmana dar etmelidir.

Gün birlik olma zindanlara ses olma günüdür. Tüm halkımız ve genç kadınlar zindan direnişine sahip çıkmalıdır. Unutmamalıyız ki özgür bir yaşam ancak uğruna mücadele edildiğinde gelir. Ve mücadele sokaklarda olmalıdır. Her şey için geç olmadan, tüm genç kadınlar annelerimizin yanında yerlerini almalıdır.”