Genç Kadınlar Birliği ve Kongra Star, 8 Mart'ı selamladı

Genç Kadınlar Birliği, Hesekê’de 8 Mart etkinliği düzenledi. Kongra Star da işgal edilen bölgeler için mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Hesekê’deki Genç Kadınlar Birliği üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Serêkaniyê Kampı’nda tiyatro oyunu sahneledi.

Genç Kadınlar Birliği üyesi Leyla Hisên, 'Viyan ve Nûjiyan' isimli oyunun, 25 Aralık’ta işgalci Türk devletinin Kobanê’ye dönük saldırısında şehit düşen üyeleri ile Devrimci Gençlik Hareketi’nin 4 üyesi adına hazırlandığını söyledi.

'ÖZGÜRLÜK İÇİN DİRENİŞİ BÜYÜTELİM'

Kongra Star Serêkaniyê Kampı Koordinasyonu ise 8 Mart vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Serêkaniyê Kampı’ndaki HPC merkezi önünde yapılan açıklama Kongra Star yöneticilerinden Cîhan Mihemed tarafından okundu. Eyleme onlarca kadın ve erkeğin yanı sıra sivil ve askeri kurum üyeleri de katıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Tarih insanların doğru ve yanlış davranışlarını yazıyor, 8 Mart’ta ise kadınlar siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri alanda her türlü kölelik ve baskıya karşı tarih yazdı.

8 Mart özgür kadın gerçeğini ifade ediyor. Çünkü hiçbir toplum, kadınların ruh ve bedenleri üzerinde baskı ve engeller olmaksızın bütün baskı yöntemleriyle işgal edilemez. Bunun için kadının özgürlüğü ve halkın özgürlüğü birbirine bağlıdır.

Êzidî kadınlar ve Rojava’ya yönelik işlenen suçlara işaret edilen açıklamada, işgalcilerin amacının kadınların iradesini kırmak ve sınırlamak olduğu belirtildi. Öte yandan Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadınların direnişinin Türk devletinin bütün planlarını boşa çıkardığı vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve kadınların özgürlüğü, yine işgal altındaki bölgelerin özgürleştirilmesi için direnişi büyütme çağrısı yapıldı.