Genç kadınlar gerilla için yürüdü

Efrîn Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte işgal saldırıları ve KDP’nin ihaneti protesto edildi. Kadınlar, kendilerini savunan gerillanın yanında olduklarını belirtti.

Genç Kadınlar Birliği, Êzidî Birliği ve Kongra Star üyelerinin katılımıyla Marat köyü ile Ehdas ilçesi arasında yürüyüş gerçekleştirdi.

PKK ve Genç Kadınlar Birliği’ne ait flamalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve üzerinde "Savaş gerilla ve halkın savaşıdır, genç kadınların önderliğinde kazanacağız" ve "İntikam" yazılı pankartlarla yürüyüşe geçen kadınlar, Ehdas’ta bir parkta durdu.

Kuzey ve Doğu Suriye Genç Kadınlar Birliği yöneticisi Rim Dada, "Kürt halkının ve Kürdistan'ın tarihi devrim, direniş ve mücadele üzerine kuruludur. Bu yüzden bir yandan Şehba kantonuna, diğer yandan Zirgan, Til Temir ve Kobanê'ye saldırıyorlar. Şengal ile Rojava arasına duvar örmeye çalışıyor. Bunların hepsi, kapitalist devletler eliyle direnişimizi kırmaya yöneliktir" dedi.

Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarda KDP'nin Türk devleti ile işbirliğini kınayan Rim Dada, bu ihanetin Mustafa Barzani'nin Qazi Muhammed’in devrimine yönelik ihanet çizgisinin devamı olduğunu söyledi.

İşgalcilerin saldırılarına karşı direnişe ve önderlik çizgisine bağlılıklarını ifade eden Rim Dada, gerillanın yanında olduklarını belirtti.

Miting, gerillayı selamlayan sloganların atılmasıyla sona erdi.