Gerilla Canwelat: Halkımız ayağa kalkmalı

YJA Star gerillası Toprak Canwelat, Kürt halkına, "Muhakkak herkesin yerine getireceği görevler vardır, elinizi vicdanınıza koyup harekete geçmenizi istiyoruz” diye seslendi.

Türk devletinin 17 Nisan 2022’de Zap ve Avaşîn bölgesine dönük başlattığı işgal saldırısına karşı HPG/ YJA Star gerillalarının direnişi sürüyor.

Direniş cephesinden patlama sesleri arasında ANF kamerasına konuşan YJA Star gerillası Toprak Canwelat, gerillanın duruşu ve Kürt halkının bu direnişe nasıl sahip çıkması gerektiğine dair değerlendirmelerde bulundu.

 Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çeken gerilla Toprak Canwelat, “Bu savaşta işgalci güçler Skorsky helikopterlerden uçaklara kadar her türlü teknolojiye başvuruyor. İşgalci devlet şunu iyi bilmeli; üstün teknolojiye sahip olabilirsiniz ve çok gücünüz olabilir, fakat hedef ve amaçlardan yoksunuz. Bizler ise Serok Apo ve şehitlerden güç alıyoruz ve çok büyük hedeflere sahibiz. ‘Siwar hatin peya çûn (Atlı geldiler, yaya gittiler)' diye bir söz var Kürtlerde, onlar da buradan yaya gitmek zorunda kalacaklar” diye konuştu.

‘HALKIMIZIN VARLIĞI İÇİN SAVAŞIYORUZ’

Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın son damlasına kadar direnme gücüne sahip olduğunu belirten YJA Star gerillası Toprak Canwelat, devamla şöyle konuştu: “Mazlum, Kemal ve diğer arkadaşlar nasıl ki zindanlarda direndiyse, Zilan arkadaş de düşmanın kalbinde kendini patlattıysa bizler de hiçbir şekilde düşmanın topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Halkımız da şunu iyi bilmeli; bizler kutsal bir hedef ve amaç için, halkımızın özgürlüğü için, halkımızın ‘ben de bir halkım ve özgür yaşamak istiyorum’ demesi için savaşıyoruz."

‘BAŞÛR HALKI İHANETE KARŞI ÇIKMALI’

Özellikle Güney Kürdistan halkına çağrı yapan Gerilla Toprak Canwelat, “Başûr halkı ayağa kalkarak bu ihanete karşı çıkmalı. KDP’nin niyetinin ne olduğunu herkes görmeli. Bizler KDP’den yardım istemiyoruz, bizler sadece şunu istiyoruz; tarafsız kalın ve bu işgalci devlete arka çıkmayın. Türk devletinin niyeti zaten Kürdün Kürtle savaşması ve ardından gelip Kürdistan topraklarını işgal etmektir. Herkes şunu iyi bilmeli; bu kadar bu cephelerde direnmemizin, arkadaşlarımızın düşmanın eline geçmemek için fedai eylemlerde bulunmasının nedeni bu halkın değerlerinin ayakta kalması, Kürtlüğün sürmesi içindir” diye konuştu.

‘KÜRDİSTAN HALKI AYAĞA KALKMALI’

Kürdistan gerillasının hiçbir bireysel çıkarının olmadığına dikkat çeken Toprak Canwelat, “Bizler burada şan şöhret sahibi veya popüler olmak için savaşmıyoruz, bizim tek bir hedefimiz var, o da bu toprakların savunulmasıdır. Herkes, başta da halkımız şunu iyi bilmeli; bizler halk sayesinde varız, halk da gerilla sayesinde var. Bundan dolayı da başta Başûr halkı olmak üzere bütün Kürdistan halkı ayağa kalkarak bu işgale karşı durmalı” dedi.

İşgale karşı verilen direnişte herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini belirten YJA Star Gerillası Toprak Canwelat, "Muhakkak herkesin yerine getireceği görevler vardır, elinizi vicdanınıza koyup harekete geçmenizi istiyoruz. Bütün Kürtler, Kürt halkını soykırımdan geçirmek isteyen, Kürtleri inkar eden bu düşmana karşı birleşmeli. Halkımızın ayağa kalkarak, serhildana geçerek bu işgali durdurması gerekiyor. Yoksa bu topraklar işgal edilirse Kürtlerin varlığı da ortadan kalkacak, bu gerçeği herkesin iyi görmesi gerekiyor" dedi.