Gerilla Cudi: Her kadın kaderini değiştirme gücüne sahip

Cinsiyetçi bir toplumun duvarlarına hapsolmuş kadınlara seslenen HPJ gerillası Avesta Cudi, "Her kadın, kendisi için belirlenen kaderi değiştirebilme gücüne sahiptir" diye konuştu.

Doğu Kürdistan Kadın Savunma Güçleri (HPJ) gerillası Avesta Cudi, işgalci devletlerin Kürdistan'da, özellikle de kadınlar üzerinde yürüttüğü özel savaş politikasını sonuçlandırmak istediğini belirtti. Kürt halkının tarih boyunca her zaman işgalcilerin hedefi olduğuna dikkat çeken HPJ gerillası Avesta Cudi, Meriwan, Sine, Urmiye ve Kirmanşah kadınları başta olmak üzere tüm kadınlara, egemen devletlerin zulmüne ve işgaline karşı ayaklanma çağrısında bulundu.

Kürtlerin yok edilmesini amaçlayan bu kirli savaşa karşı halkın dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Avesta Cudi konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Güney Kürdistan'da bugün sıcak bir savaş olabilir ama bu İran rejiminin özel soykırım politikaları yürütmediği anlamına gelmez. Özellikle Rojhilatlı kadınların İran rejiminin bir soykırım politikası izlediğinin farkında olması gerekiyor. Bu nedenle, devrimci bir kadın olarak Rojhilat’taki tüm kadınlara sesleniyorum; bu soykırımcı politikalara birlikte karşı duralım."

KADINLARIN EN DOĞAL HAKLARI ELLERİNDEN ALINMIŞ

Avesta, gerilla yaşamı ile toplum yaşamı arasındaki farka dikkat çekerek, "Bugün toplumumuzda kadınlar erkekler tarafından eziliyor. En doğal hakları elinden alınmış kadınların. Kadın Özgürlük Hareketi de bu algılar karşısında özgürlük sunan bir yaşam yaratıyor. Özgürlük Hareketi'ne bir kadın olarak katıldım çünkü ataerkil zihniyeti kabul etmedim. Bu yüzden insan ezilen bir yaşamda uzun bir yaşam süreceğine, 10 yıl onurlu ve özgür bir yaşam sürmek daha iyidir.

Bir kadın olarak, hem erkek, hem de kadın yoldaşlarımla birlikte onurlu ve özgür bir şekilde yaşamamızın çok büyük bir anlamı var. Cinsiyetçi bir toplumun duvarlarına hapsolmuş kadınlar tek çözümün bu olmadığını bilmeli. Her kadın, kendisi için belirlenen kaderi değiştirebilme gücüne sahiptir" diye konuştu.