Gerilla Nûda: Bizim için Kürdistan bütündür

Hezexli (İdil) genç bir gerilla olan Rojhilat dağlarında YRK saflarına katılan Nûda, “Düşman Kürdistan’ı parçalamış olabilir ama bizim beynimizde Kürdistan bir bütündür” diyor.

Nûda, 22 yaşında bir gerilla. Hezexli. Yurtsever bir ailenin çocuğu. Kiçî aşiretinin tüm yurtsever özelliklerini taşırlar. Ülkeye, toprağa, halka bağlılıkla büyür. Tanımaya başladıkları devlet, tanık oldukları zulmü, onu erken olgunlaştırır. Henüz çok gençken kuzeni Yerîvan ile gerilla saflarına katılma kararı alır. 2013’te beraber katılırlar. Eğitim süreci ve sonrasında gerilla yaşamını paylaşmak, onları birbirine daha fazla bağlar.

Türk devletinin 2016’daki bir hava saldırısında Yerîvan şahadete ulaşır. Kuzeni, arkadaşı, yoldaşı Yerîvan’ın şehit olması, intikam duygularını daha da arttırır. Nûda, “Biz beraber katıldığımızda bir söz vermiştik; ne olursa olsun bu yola ihanet etmeyecek ve birbirimizden ayrılmayacaktık. Onun şehit oluşu birliğimizi, beraberliğimizi daha da arttırdı. Onun mücadelesini daha büyük bir bağlılıkla sürdüreceğim. Birbirimize verdiğimiz sözü asla unutmayacağım. Onun şehit olduğu zaman bana bıraktığı anılarla yaşıyorum. Hayallerini başarılı bir şekilde yerine getirmek için tüm gücümle mücadelemi sürdüreceğim” diyor.

NEREDE SALDIRI VARSA ORADAYIZ

Katılımından her zaman büyük onur duyduğunu ve başarı sözünü hep yenilediğini kaydeden Nûda, bir kadın olarak şimdi Rojhilat dağlarında ve YRK saflarında. Nûda, şunları söylüyor: “Kuzey Kürdistanlı bir kadın olarak Rojhilat dağlarına gelişimde asıl amacım İran rejiminin kadına dönük baskılarına karşı mücadele etme isteğimdi. Her gün televizyonlardan seyrediyorduk. İdam edilen kadınlar, çocuklar, gençler; baskıya, recme uğrayan insanlar karşısında sessiz kalamazdım. Bir kadın olarak Rojhilat’ta yurtseverlik görevlerimi yerine getirmek istiyorum. Düşman Kürdistan’ı parçalamış olabilir ama bizim beynimizde yüreğimizde Kürdistan bir bütündür ve nerede olursa olsun Kürt halkına karşı bir saldırı varsa orada savaşmak, mücadele etmek temel görevimizdir. Ben de bu görevi, bu rol ve misyonu sonuna kadar oynamak istiyorum. Annelerimizin, kadınların, çocukların, gençlerin intikamlarını almak istiyorum.”

REJİME KARŞI MÜCADELEYE KATILIN

Gerilla Nûda, Rojhilatlı gençlere de şöyle seslendi: “Sınırlarda katledileceklerine, uyuşturucuya bağımlı bir yaşam sürdüreceklerine, özellikle kadınlar evde iradesiz bırakılacaklarına, susturulacaklarına dağlara yönlerini versinler. Bu rejime karşı ancak bu şekilde etkili bir mücadele verip rolümüzü oynayabiliriz.”