Gerilla Zagros: PKK beni kendimle tanıştırdı

YJA Star gerillalarından Rojin Zagros, "Ben hayal ettiğim tüm yaşamı PKK’de buldum" dedi.

YJA Star gerillası Rojin Zagros, PKK’ye katılımını ve PKK’nin kendisi için ne anlam ifade ettiğini anlattı.

"Çocukluğumu Lübnan ve Şam’da yaşadım" diyen Zagros, şunları söyledi: "Ancak Kürdistan’ı hep merak ediyordum. Babam genelde bizi uzak tutardı, annem daha bağlıydı toprağına ve Kürdistan’a. PKK sayesinde kadının sesi duyuldu, kadın cesaret aldı ve konuşmaya başladı. Suriye rejiminin etkisi altındaydık ve bir meslek sahibi olursam söz hakkım olur, diye düşünüyordum. Ancak gördüm ki Kürt olarak kendi ayakların üzerinde durmana herkes karşı. Etrafında çelişkiler oluşunca arayış da başlıyor. Ben PKK’yi tanıdığım zaman, dağlara gelmeye karar verdiğim zaman ve hayal ettiğimi bulunca, aradığım şeyin bu olduğuna karar verdim."

'27 KASIM, KENDİMİZİ BULDUĞUMUZ GÜNDÜR'

Zagros, "27 Kasım, sadece PKK’nin değil, bizim de kendimizi bulduğumuz gündür" diyerek, şunları kaydetti:

"Burada her şey anlamını korumuş, maneviyatını da korumuş. Dağlara geldiğimde en çok etkilendiğim şeylerden biriydi; bir yoldaşının senin için canını vermesi. Bu kadar bireyci bir dünyada böylesi bir şey büyük bir maneviyattır. Sen görevden geldiğinde birinin önüne koşması, sana su uzatması, gerilla çayından birlikte içmeniz; beni gerillaya hayran bıraktıran esaslardır. Misal, sistem içerisinde bir kadın ile bir erkek kolayca yan yana gelemez, hemen yanlış anlaşılır ya da erkekle kadın arkadaşlığı oluşamıyor ancak burada erkekle kadının aynı dava için bir arada olması, bu dağlarda savaşması çok güzel. Aynı mevzide olmak, özgür bir Kürdistan için savaşmak kutsaldır. Bunlar beni PKK’ ye çeken en önemli esaslardı."

'KADINLAR ÖZGÜRLÜĞÜ DAĞLARDA BULABİLİR'

"Bu dağlar herkese yetecek kadar büyük, herkesi içine alacak kadar da geniştir" vurgusunda bulunan Zagros, "PKK’de anlam verilen birçok değer sistem tarafından ezilmiş, yok edilmiştir. Ben eminim ki birçok kadın bu dağlara gelmek için, özgürleşmek için, serbestçe gülmek, konuşmak, savaşmak için, anlamlı bir yaşam için mücadele yollarını arıyordur. Bu mücadele yollarının en kutsalı ve anlamlısı bence PKK’dir. Bu dağlarda en güzel şey; özgürlük anlarını yaşamaktır. Bir tepede rüzgârın sana özgürce dokunması bile bu dağlara gelmek için yeterlidir" diye konuştu.

'ROJAVA EN BÜYÜK DEĞERLERİMİZDEN'

Zagros, Rojava Devrimi'nin de bu mücadelenin en büyük değerlerinden olduğunu söylerken, "Devletler kendi aralarında bile anlaşamazken, Rojava’da halklar bir arada karar veriyor, bir arada savaşıyor" dedi.

YJA Star gerillalarından Rojin Zagros, konuşmasını şöyle bitirdi: "YJA Star gerillaları olarak biz sadece Kürt kadınları için değil, ezilen, halkı yenilen, haksızlığa uğrayan halkımızın ve kadınların öz savunma gücüyüz. PKK, bedel vererek ilerlemiş ve kazanmışlar elde etmiştir. Kuruluşu da böyledir; direnişlerle büyümüş ve gelişmiştir."