Hatimoğulları: Son seçim olabilir

HDP Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, bu seçimlerde AKP-MHP iktidarının başarılı çıkmasıyla faşizmin kurumsallaşacağını ve bunun da son seçim olacağını söyledi.

HDP Adana Milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, hep birlikte 24 Haziran’da başarıp yepyeni bir sayfayı açacaklarını ama mevcut enkazı kaldırmanın da kolay olmayacağını belirtti. Hatimoğulları, "Amacımız şu anda bu iktidarın gitmesi ve Türkiye’de bembeyaz bir sayfanın açılması. Bizler o beyaz sayfayı barışa, kardeşliğe, eşitliğe, adalete ve demokrasiye olan inancımız ve bilincimizle dolduracağız" dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, ANF’ye konuştu. AKP-MHP ittifakının halkı değil, kendi iktidarlarını düşünerek baskın seçim kararı aldıklarını hatırlatan Hatimoğulları, "16 yıldır kendileri yönetiyor. Son 2 yıl içerisinde Türkiye'de yaratmak istedikleri faşist rejimi belli bir boyuta taşıdılar. 24 Haziran seçimlerinde bu faşist rejimin son halkasını tamamlamak istiyorlar. Bunu da Meclis’te çoğunluğu elde edip anayasayı da geriye dönük bir biçimde değiştirerek yapmak istiyorlar. HDP'yi baraj altında bırakarak istediklerini yapmayı tasarlıyorlar" dedi.

BU SON AŞAMADIR

24 Haziran seçimlerinin tarihi olduğunu kaydeden Hatimoğlulları, "Salt milletvekili veya cumhurbaşkanının seçileceği normal bir seçim değil, demokrasi, barış, kardeşlik, adalet, ekonomi ve dış siyaseti kapsayan rejim oylanıyor. Bu seçimlerde AKP-MHP iktidarı başarılı çıkarsa faşizmin kurumsallaşmasının son seçimi olur" şeklinde konuştu.

HDP KİLİT BİR NOKTADA

Hatimoğlulları, HDP'nin baraj altında bırakılmak istendiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti: "HDP bu seçimde kilit bir noktadadır. Çünkü bizi baraj altında bırakmak için düzenlenmiş bir operasyon var. Elbette bunlar ilk denemeleri değil. Kendisini 7 Haziran’da başkan yaptırmadık. Dolayısıyla seçimleri iptal ederek 1 Kasım’da yeni bir seçim kararı aldı. Mitinglerimizi, parti binalarımızı bombalamalarına rağmen alnımızın akıyla bu mücadeleden başarıyla çıktık. HDP'nin baraj altında kalması Türkiye'deki bütün muhalefetin sorunudur. Bu büyük oyuna karşı çok daha büyük bir dayanışma çağrısı yapıyoruz."

DEMOKRATİK CUMHURİYET İÇİN

HDP’nin kuruluş sürecinden beri içinde yer alan SYKP’nin Eşbaşkanlığını yürüten bir kişi olarak bu görev ve sorumlulukla HDP’den aday olduğunu anımsatan Hatimoğulları, "Çünkü 80 milyon insana karşı yepyeni demokratik bir toplumu ve demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek için HDP doğru adrestir” dedi. "HDP ile Türkiye’nin başlıca sorunları çözüme kavuşacaktır" diyen Hatimoğlulları, şunları ifade etti: "Hep birlikte 24 Haziran’da başaracağız ve yepyeni bir sayfayı açmış olacağız. Elbette seçimden sonra çok fazla işimiz var. Bu enkazı toplamak kolay olmayacak. Amacımız şu anda bu iktidarın gitmesi ve Türkiye’de bembeyaz bir sayfanın açılması. Bizler o beyaz sayfayı barışa, kardeşliğe, eşitliğe, adalete ve demokrasiye olan inancımız ve bilincimizle dolduracağız."

ARAP ALEVİ BİR DEVRİMCİ

Hatimoğulları, 1977’de Hatay’ın Samandağ ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samandağ’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren sol-sosyalist mücadele saflarında yer aldı. Arap halkı üzerindeki asimilasyona karşı Arap kültürünün ve Arap dilinin canlanması için çeşitli faaliyetler sürdürdü. Bu amaçla 1995’te Arapça tiyatro ve müzik çalışmaları da yapan Çağdaş Sanat Atölyesi’nin kurucularından ve yürütücülerinden oldu. Adana, Mersin ve Hatay illerini kapsayan Güney bölgesine hitap eden; Arap halkının kimlik, kültür ve siyasi uyanışına destek olmak amacıyla çıkarılan Güney UYANIŞ Gazetesi’ne düzenli yazı ve makaleleriyle katkıda bulundu. Kürt halkına yönelik inkar ve asimilasyon politikalarına karşı Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümüne katkı sunmak amacıyla Yaşar Kemal ve Hrant Dink’in de içinde yer aldığı 301 aydının çağrısıyla oluşturulan Türkiye Barış Meclisi’nin kuruluş ve örgütlenme çalışmalarını yürüttü.