Haziran raporu: 18 kadın katledildi, 20 şüpheli ölüm

KCDP, Haziran'da 18 kadının katledildiğini, 20 kadının şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Haziran ayında katledilen kadınların verilerini paylaştığı raporunu yayımladı. Rapora göre Haziran'da 18 kadın katledildi, 20 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Rapora göre, 18 kadından 10'u evli olduğu erkek, 2'si akraba, 2’si tanıdık biri, 1’i baba, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu, 1’i boşandığı erkek tarafından katledildi.

'KARARI ERDOĞAN DEĞİL, BİZ VERECEĞİZ'

Raporda, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 yaşında olan ve evlenmemiş kişileri hedef almasına dikkat çekilerek, şunlar belirtildi: "Öneri adı altında aldığımız kararlara müdahale etme çabasına girmekten vazgeçin, kararlarımızı biz vereceğiz. Yetkililerin görevi seçimlerimize karışmak değil, yasaları uygulamak ve her bir sorumlunun uygulamasını sağlamaktır. Hayatlarımıza müdahale çabasının bir diğer örneği de salgın kısıtlamaları konusunda alınan kararda, 'gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok' diyerek müzikle ilgili saat sınırlaması getirilmesini açıklamasıydı. Bunu açıklama, alınan kararların salgın koşullarından ibaret olmadığının, hayat tarzlarımıza müdahalenin de bu kararlarda rol aldığının apaçık kanıtıdır."