HBDH Gerillası Yeşilgöz: Direniş ateşini Türkiye şehirlerinde yükseltmeliyiz!

HBDH Gerillası İmera Fera Yeşilgöz, "Türkiye halkları ve Türkiyeli devrimcileri olarak, Kürdistan dağlarında Zap ve Avaşin’de yakılan direniş ateşini, Türkiye şehirlerinde İzmir’de, Ankara’da ve Mersin’de yükseltmeliyiz” dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi(HBDH) Gerillası Yeşilgöz, Medya Savunma Alanları'na karşı gerçekleştirilen işgalci saldırıları değerlendirdi. 


Türkiye devrimcilerine seslenen Yeşilgöz, “Geçmişten günümüze dek özgürlük gerillaları Zap ve Avaşin'de tarihi direnişler göstermiştir. Bugün bu tarihi direnişlere bir yenisi daha eklenmektedir. Dünden bugüne değişmeyecek olan işgalcilerin yenilgisi, özgürlük gerillalarının zaferi olacaktır. Türkiyeli devrimciler olarak Halkların Birleşik Devrimci Hareketi'nin gerillaları olarak, HPG ve YJA-Star’lı yoldaşlarımızla Türk işgalciliğine karşı devrim mevzilerinde yer alıyoruz” dedi. 

Yeşilgöz şunları ekledi: “Verdiğimiz bu özgürlük savaşı, Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlük savaşıdır. Bu iddiayla ile Türkiye halkları ve Türkiyeli devrimcileri olarak, Kürdistan dağlarında Zap ve Avaşin’de yakılan direniş ateşini, Türkiye şehirlerinde İzmir’de, Ankara’da ve Mersin’de yükseltmeliyiz.”

Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelelerinin birbirinden ayrı ele alınamayacağına dikkat çeken Yeşilgöz şunları belirtti: “Bugün Kürdistan dağlarında olanca vahşetiyle saldıran işgalci Türk devleti, Türkiye zindanlarında devrimcileri katletmektedir. Medya Savunma Alanlar'ında bombalar yağdıran da ve Türkiye’de devrimcileri katleden de aynı düşmandır. Bu anlamda Türkiye devrim mücadelesi Medya Savunma Alanlarından ayrı ele alınamaz. Bu netlik ile Türkiyeli devrimciler ve birleşik devrim güçleri Kürdistan dağlarına atılan her bombanın hesabını Türkiye şehirlerinde işgalcilerden sormalıdır. Tüm Türkiye halkları ve Türkiye devrimcileri bilmelidir ki tarihimizin en önemli savaşımını vermekteyiz. Bu savaşta Türkiye işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşu, Kürt halkının özgürlüğü, Türkiye devriminin geleceği de Kürt özgürlük mücadelesinin zaferi ile sıkı sıkıya bağlıdır.”

Gerilla direnişini değerlendiren Yeşilgöz şöyle konuştu: “Her zamankinden daha çok bugün devrim mücadelesinin bayrağını yükseltmeli, birleşik devrim mücadelemizin ateşini bütün düşman mevzilerine düşürmeliyiz. Zaferimizin kesinliğine inanmalı bu inanç ile düşmana büyük vurmalıyız. Ya Zafer Ya Zafer şiarıyla çıktığımız bu yolda, birleşik devrimci mücadelemizin zaferinin kesinliğine kesintisiz devrimci taarruz ile ulaşacağız. Bizler Sinan Dersim ve Ulaş Adalı’nın savaşçıları Şoreş Beytüşşebap’ın, Serhat Giravîlerin yoldaşlarıyız. Komutanlarımız ve yoldaşlarımız ortaya koyduğu devrimci irade, oluşturduğu devrimci değerler ile bu savaşı nasıl vermemiz gerektiğini, devrimin zafere giden yolunu bizlere göstermişlerdir. Bizlere düşen öncülerimizin direniş çizgisinden yürüyerek bu mücadeleyi zafere ulaştırmak ve bunu başarıya ulaştırmaktır. Garê’den  Avaşîn’e, Zap’tan Metina’ya, Şehit Şoreş’lerin, Şehit Serhatların ve Şehit Hejarların takipçileriyiz. Bu uğurda bedel ödemekten çekinmiyoruz. Tüm Türkiye halkları, işçi sınıfı ve ezilenlere çağrımızdır. Devrim üzerimize düşeni yaptığımız oranda yakındır. Bu devrimci savaşta yerinizi alın, AKP ve MHP faşizmine karşı ve Türk işgaline karşı birleşik devrim saflarına katılın. Bir kez daha bu devrimci mücadelede Şehit düşen bütün yoldaşlarımızı anıyoruz. Ya zafer ya zafer.”