HDK'li kadınlar: 'Erkek' ittifakını dağıtacak güçteyiz

HDK Kadın Meclisleri, AKP-MHP ittifakının kadınların ve toplumun kazanımlarını yok etmek istediğini vurgulayarak, yönetimin kriz içinde olduğunu kaydetti.

HDK Kadın Meclisi, seçimlere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yerli ve milli olarak ifade edilen Cumhur ittifakı en başta kadınlar olmak üzere aslında bütün toplumun kazanımlarını yok etmeyi hedefliyor" denilerek, erken seçim kararının yönetememe krizini gösterdiği vurgulandı.

'YÖNETİM KRİZDE'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bu yö̈netim krizinin derinleşmesinde AKP-MHP ittifakının faş̧izan politikalarına karş̧ı alanları dolduran ve her koşulda direnen, itiraz eden kadınların, Kü̈rt halkının ve demokrasi güçlerinin payı yadsınamaz. Barış̧ demenin suç sayıldığı bu zamanlarda baş̧ta kadınlar olmak üzere birçok toplumsal kesim barışı sahiplenmiş̧ ve AKP'nin savaş politikalarını teşhir etmiştir."

OHAL koşullarında ülkenin seçime götürülmesinin adil ve demokratik seçim koşullarını ortadan kaldırdığına işaret etti.

Seçim kararının arkasında faş̧izmi kurumsallaştırmak olduğunun vurgulandığı açıklamada, OHAL'de seçmen iradesinin sandığa özgür bir şekilde yansıma imkanı olmayacağı belirtildi. Açıklamada, seçim ve sandık güvenliği konusundaki kaygılara da değinildi.

'KADINLAR ERKEK İTTİFAKINI DAĞITACAK GÜÇTE'

HDK Kadın Meclisleri, açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Sadece seçimi değil seçim sonrasını da karşılayacak bir mücadele ve örgütlenme perspektifi ile yan yana gelmenin ve kadınların birlikteliğini geliştirmenin adımlarını atmalıyız. Kurulacak kadın birlikteliğinin gücü bu seçim sürecinin temel belirleyeni olacaktır. Kadınlar hem ş̧u ana kadar yürüttükleri mücadelenin kazandırdığı deneyim ve ortaya çıkardığ̆ı birikim ile hem de yaşamın içinde kapladıkları alan ve elde ettikleri kazanımlarla bu 'ERKEK' ittifakını dağ̆ıtacak gü̈ce sahiptir."