HDP Hakkari: Kanaat önderleri çocuğa cinsel saldırıyı gizliyor

HDP Kadın Meclisi, Derecik'te 4 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel saldırının üstünün “kanaat önderleri” tarafından kapatılmaya çalışıldığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme ve Derecik ilçesinde yaşanan çocuğa yönelik cinsel saldırı olayına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Hakkari Barış Anneleri ve HDP Hakkari İl Örgütü yöneticileri katıldı.
HDP Hakkari İl binası önünde yapılan açıklama metnini HDP Kadın Meclisi üyesi Selcan Saygı okudu.
Saygı, AKP iktidarının kadının varlığını kabul etmediğini belirterek, “İstanbul Sözleşmesi, sadece kadınları ilgilendiren bir sözleşme değildir. Çocuk istismarına karşı, çocukları koruyan, toplumsal rollerden kurtulmak isteyen herkesin sözleşmesidir" dedi.
Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin boyutlarının her gün arttığını ifade eden Saygı, "Şiddetin, tacizin, tecavüzün üstünü kapatmak suça ortak olmaktır. Kadın cinayetleri politiktir. Kadınlar sokaklarda, meydanlarda ve alanlarda yaşamak istediğini haykırmaya devam edecek. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Hakkari’nin Derecik ilçesinde 18 Mayıs’ta 4 yaşındaki bir çocuğun Tacettin G. adlı kişinin cinsel saldırısına uğradığını hatırlatan Saygı, yaşanan olayın ve benzer birçok olayın “kanaat önderlerince” kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti.