HDP, Herekeli kadınlarla buluştu: Yeni yaşamı kuracağız

Hereke'de kadınlarla buluşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Yeni yaşamı birlikte kuracağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin, Kadınlar İçin Adalet Kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği 'Kadın Yoksulluğuna Hayır' buluşmalarının bugünkü durağı Kocaeli oldu. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Kadın Koordinasyonu ve Kocaeli İl Kadın Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu heyet, Hereke ilçesinde kadınlarla bir araya geldi.

'EN FAZLA KADINLAR ETKİLENİYOR'

Buluşmada konuşan Başaran, koronavirüs salgınının yayıldığı bir süreçte AKP-MHP iktidarının kadınlarla, HDP ve Kürtlerle uğraştığını belirtti. İktidarın tekçi bir rejim inşa etmeye çalıştığını söyleyen Başaran, “Ancak bu tekçi rejime kadınlar, Kürtler, muhalifler ve HDP engel” oldu diyerek, mücadelenin gerekliliğine değindi. Ülkede giderek derinleşen ekonomik krizin etkilerinden en fazla kadınların etkilendiğini vurgulayan Başaran,  “Korona döneminde ilk gözden çıkarılanlar kadınlar oldu. Bugün burada sizin yaşadıklarınızı dinlemek istiyoruz. Çünkü bu iktidarın bize vadedeceği hiçbir şey kalmadı. Yeni yaşamı da biz kadınlar birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

 
Konuşmanın ardından kadınlarla bir süre sohbet eden HDP’li kadınlar, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. HDP’liler ilerleyen saatlerde ise kentten ayrıldı.