HDP Kadın Meclisi eylem programını açıkladı

HDP tarafından başlatılan “Herkes için adalet” kampanyası çerçevesinde HDP Kadın Meclisi de bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi.

HDP Kadın Meclisi, “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında yapacakları eylem ve etkinlikleri Ankara’da Kuğulu Park’ta bir açıklama ile duyurdu.

Kadın Meclisi’nin eylem programı şöyle:

“* 10-17 Şubat tarihleri arasında çıplak arama, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri, öz savunmasını uygulayan kadınlara ilişkin zincir eylemleri ve park etkinlikleri düzenlenecek.

* 15-20 Şubat tarihleri arasında merkezi olarak belirlenen 4 yerde açlık grevleri, tecrit ve kadın tutukluların durumunu içeren paneller yapılacak. 

* 19 Şubat tarihinde HDP kadın milletvekilleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile diğer kurumlar ve bileşen kadın yapılarıyla birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının uygulanması ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin HDP Kadın Meclisi’nin organizesiyle İstanbul Çağlayan Adliye binası önünde açıklama yapılacak.

* 23 Şubat tarihinde HDP kadın milletvekilleri, İç Anadolu HDP Kadın Meclisi ile birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde ‘Kadın Kırımının Önlenmesi’ için açıklama yapacak.”

Programda ayrıca Ankara, İstanbul ve Amed’de kadın kurumları ile buluşmaların yapılacağı belirtildi.

İstanbul’daki buluşmaya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da katılacağı bilgisi paylaşıldı.