HDP Kadın Meclisi: Gülistan'ı kaybeden erkek-devlet işbirliği

HDP Kadın Meclisi, AKP-MHP'nin Gülistan Doku ile ilgili hedef şaşırtmaya çalıştığını belirtti, "Gülistan'ı kaybeden erkek-devlet işbirliğidir" dedi.

HDP Kadın Meclisi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Gülistan Doku'nun kaybolmasını muhalefete yönelik baskıya dönüştürmeyin. Hesap verin, Gülistan nerede" denildi.

'İFADE VE DELİLLER SAKLANIYOR'

Açıklamada, "Gülistan’ın kaybedilişiyle ilgili tek zanlı olarak görülen erkek arkadaşı Zainal Abarokov hakkında tatmin edici bir soruşturma yürütülmemiş ve Gülistan’ın bulunmasını sağlayacak ifade ve deliller kamuoyundan saklanmasının yanı sıra etkin bir biçimde araştırılmamıştır" diye kaydedildi.

'HEDEF ŞAŞIRTMAYA ÇALIŞILIYOR'

"Tüm iddia ve delillere kulak tıkayan sorumlu merciler şimdi de Gülistan’ın kaybolmasını muhalefete dönük bir baskı aracına dönüştürmek istemektedir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, ESP Amed İl Örgütü'nün bu sebeple baskına uğramasına tepki gösterdi.
Bu baskınla, iktidarın gözaltı ve tutuklamalara kılıf uydurmaya çalıştığına vurgu yapan HDP Kadın Meclisi, "Asıl muhatap Gülistan’ı kaybeden ve bulmamakta ısrar eden erkek-devlet iş birliğidir" dedi.