HDP Kadın Meclisi'nden 'Anneler Günü' açıklaması

HDP Kadın Meclisi, Anneler Günü dolayısıyla açıklama yayınladı. Açıklamada "Cizre'den Yeşil Yol'a, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyoruz" denildi.

HDP Kadın Meclisi, Anneler Günü’nü kutladı. Açıklamada, ‘’Biz kadınları yok sayan bu erkek egemen zihniyetle, 'adam gibi' değil kadın gibi mücadele etmeye kararlıyız’’ denildi.

Meclisin açıklamasında şöyle denildi: 

"Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Arabıyla, bu toprakların yüzlerce rengi olan tüm kimliklerden biz kadınlar, Kürdistan'da katledilen Taybet Ana'yı, Mersin Tarsus Cezaevi'nde ilaçları verilmediği için yaşamını yitiren hasta kadın tutuklu Halime Gülsu'yu, 78 yaşında cezaevinde rehin tutulan Sisê Ana'yı, Gezi direnişi döneminde polisin attığı gaz fişeğiyle oğlu Berkin'i yitiren ve dönemin başbakanınca seçim meydanlarında kalabalıklara yuhalatan Gülsüm Elvan'ı, 'Benim evladım gelir diye kapıyı bacayı açık bıraktım. Ay geçti, gün geçti, sene geçti benim çocuğum gelmedi' diyerek gözleri açık giden Berfo Ana'yı, Ermenek Maden Ocağı katliamı sırasında oğlunu kaybeden ve 'oğlum yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı' diyen Ayşe Nine'yi, Yeşil Yol direnişinin simgesi Havva Ana'yı, Barış Anneleri'ni ve Cumartesi Anneleri'ni ve adını saymaya nefesimizin yetmeyeceği yüzlerce annenin, kadının mücadele azmi, umudu ve duygusuyla; kadınların erkek, yargı, devlet şiddetine karşı yürüttükleri örgütlü kadın mücadelesini sahipleniyoruz. Onların, özgür bir geleceğe, yaşamaya, yaşatmaya ve en önemlisi de onurlu bir barışa dair olan tüm talepleri talebimizdir."

MÜCADELE ETMEYE KARARLIYIZ

"Cennet anaların ayakları altındadır" hadisinin arkasına sığınarak, hapishanede tutulan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Ana'nın cenazesine sonrasında iktidarla derin ve kirli ilişkileri açığa çıkan ırkçı grupların nasıl saldırdıklarına tanıklık ettiklerini kaydedilen açıklamada, AKP iktidarının kadınlar ile ilgili sarfettiği şu sözlere yer verildi: "'Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar' diyen yine dönemin sağlık bakanından, 'Anneliği reddeden kadın, yarım kadındır' diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a kadar biz kadınları yok sayan bu erkek egemen zihniyetle, 'adam gibi' değil kadın gibi mücadele etmeye kararlıyız.

24 HAZİRAN ÇAĞRISI

HDP Kadın Meclisi'ndeki anneler olarak, kadınlar olarak, gelecek kuşaklara özgür ve demokratik bir geleceği miras bırakmak için alanlarda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve inançla özgür ve demokratik geleceği ilmek ilmek örerek 24 Haziran seçimlerine hazırlandığımızı ilan ediyor ve tüm kadınların anneler gününü kutluyoruz" diye belirtildi.