HDP: Kadın iradesine saldırılara karşı mücadelemizi yükseltelim!

Amed’de 8 kadının tutuklanmasının kayyum rejiminin devamı olarak eşbaşkanlık sistemini hedef aldığını vurgulayan HDP, “AKP-MHP erkek ittifakı şunu çok iyi bilsin ki; bizler dün olduğu gibi bugün de iktidarın faşist politikalarına boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Amed’de 5 Nisan’da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 22 kadından 8’inin tutuklanmasına yönelik tepkiler sürüyor. HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kadın Kurulu Sözcüsü Hediye Karaaslan yaptığı yazılı açıklamada AKP-MHP erkek ittifakının kadın düşmanı politikalarına her gün bir yenisinin eklendiğine dikkat çekti.

Karaaslan, Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamriş, Amed Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Şehriban Zuğurli ve Nurşen Akbal’ın da aralarında bulunduğu 8 kadının rehin alındığını, Amed Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bahar Karakış Uluğ’un ise rahatsızlığına dair sunulan rapora rağmen hala gözaltında tutulduğuna değindi.

Kürt kadınlara yönelik artan rehin alma operasyonlarıyla kadın iradesinin hedef alındığına vurgu yapan Karaaslan, şöyle dedi:

“Bu saldırılar, yerel yönetimlerimizin tüm mekanizmalarında işlettiğimiz eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet sistemimize yöneliktir. Bu baskı ve gözaltı operasyonları kayyum rejiminin devamıdır. Ancak; AKP-MHP erkek ittifakı şunu çok iyi bilsin ki; bizler dün olduğu gibi bugün de iktidarın faşist politikalarına boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. AKP – MHP iktidarının baskılarına rağmen, kadın özgürlük mücadelesini yürütmeye ve demokratik siyaset yapmaya devam edeceğiz. Tekçi rejime karşı eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet sistemimizi her yerde savunmaya devam edeceğiz.” 

‘KADIN DAYANIŞMAMIZ KAZANACAK’

Kadınların özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğini, erkek egemen politikalara biat etmeyeceğini vurgulayan Karaaslan, “Ne elektronik kelepçeleriniz ne rehin politikalarınız bizlere asla geri adım attıramayacaktır. Sizin erkek ittifakınıza karşı kadın dayanışmamız kazanacaktır. Bütün kadın arkadaşlarımızı ve kadın mücadelesi veren bütün kurumları, kadın iradesine yönelik saldırılara karşı ses yükseltmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Yargılanması gereken özgürlük mücadelemiz değil, kadın kazanımlarını gasp edenlerdir” dedi.