HDP’li Canbaz: Herkesi sokağa davet ediyorum

HDP İstanbul Milletvekili Dildaş Canbaz, Deniz Poyraz’ın katledilmesine karşı herkesi sokağa, birlik olmaya çağırdı.

Deniz Poyraz’ın katledilmesi ve HDP’ye yönelik saldırı hakkında ANF’ye konuşan HDP İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz, “Provokasyon’ açıklamalarını sistematik bir saldırı olarak değerlendirdi.

Yan yana durmanın önemine dikkat çeken Canbaz, sokaktan geri çekilmeyeceklerini söyledi ve “Bugün Türkiye’de ve Kürdistan’ın her yerinde, her sokağında ve mahallesinde Deniz şahsında sokaktaydık ve sokakta olmaya, protesto etmeye devam edeceğiz. Asla sokaktan geri çekilmiyoruz” dedi.

‘BU BİR CİNAYET DEĞİL, KATLİAMDIR’

Bu saldırının provokasyondan ziyade sistematik bir saldırı olarak ele alınması gerektiğini belirten Canbaz, yıllardır HDP’ye karşı yürütülen kara propaganda açıklamalarının Deniz Poyraz’ın ölümünden sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

“Tüm televizyonlarda, kanallarda, meydanlarda yaptıkları her konuşmalarda HDP’yi hedef gösteren, HDP’nin tabanını hedef gösteren bir durumun var. Bir aydır süren Kobanê davamız var. Deniz’in katledilmesinden bir gün önce bayraklarıyla, sloganlarıyla Sincan adliyesinde mahkeme salonuna girmeye çalışan insanları gördük” diyen Canbaz, bunların günü kurtarma provokasyonu olduğunu ve sistematik baskılar olduğuna dikkat çekti.

Poyraz’ın öldürülmesinin cinayetten ziyade katliam olduğunu da vurgulayan Canbaz, “Tek başına bir bireyin intikam alma meselesi değildir. Çok sistemli şekilde bu iktidarın dilini, bulunduğu yeri kullanarak yargısıyla, hukukçusu, polisiyle, vekiliyle, bakanıyla birlikte bunların hepsi planlanmıştır” diye konuştu.

HERKES SOKAĞA ÇIKMALI

HDP’lilerin barış ve özgürlük şiarından vazgeçmediğini de belirten Dilşad Canbaz, HDP’lilerin dışında kalan kesimlere daha fazla söz düştüğünü de sözlerine ekledi.

Deniz Poyraz’a karşı işlenen katliamın salt HDP’lilere değil Deniz Poyraz şahsında demokrasiye sıkılmış kurşun olduğunu da dile getiren Canbaz şöyle konuştu: “Muhalefet partileri başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin ve tüm kurum ve kuruluşlarla burada bu meydanlarda yan yana olmamız gerekiyor. Yani kenetlenme zamanımızın artık geldiğini düşüyorum çünkü kapatma davasının tesadüf olmadığı gibi Deniz’in katledilmesinin de tesadüf olmadığını biliyoruz. Bununla da kalmayacağını biliyoruz. O yüzden yan yana gelmenin vakti geldi çünkü bize sıkılan kurşun yarın karşımızda cevap olmayan herkese sıkılacaktır, saldırı devam edecektir. Herkesi sokağa davet ediyorum. Bulunduğumuz her yerde, il ve ilçelerimizde, kurumlarımızın güvenliğinden içişleri ve kolluk görevlileri sorumludur. Halkımıza şunu söylemek lazım, bu korku politikasını birlikte yeneceğiz. Birlikte, sokakta olarak yeneceğiz. Bir cevap olacağız.”